Annonce
Børkop

Næsten 100 lokale står bag kommende café

Der er stadig tomt i lokalerne, men i juli skal caféen gerne ændre form og indhold. Og måske navn. Uanset hvad, så får Brejning snart en café. Bag står en række lokel borgere. Privatfoto

Der er snart stiftende generalforsamling på den kommende café i Brejning. Den forventes at åbne til august. Vejle Kommune støtter projektet økonomisk.

Brejning: Inden længe kan borgere, turister og andet godtfolk sidde under parasollerne midt i Brejning og nyde et glas koldt øl og lidt mad.

For det ligger fast, at Brejning får en café, og bag den café står 92 lokale borgere, der alle har budt ind med økonomisk støtte. Dermed bliver de medejere af caféen, der har en arbejdstitel. Brejning Corner.

- Vi regner med at gå i gang med lokalerne fra 1. juli, og vi planlægger at være klar i august. Men der er et men. Vi går ind i en ferietid, og det kan selvfølgelig betyde, at vi bliver forsinket, siger Lars Ravnebjerg Johansen, der er en af fem initiativtagere.

Caféen, der får til huse i det tidligere Brejning Hotel, skal drives af frivillige, og i første omgang skal der holdes en stiftende generalforsamling.

- Vi har stiftende generalforsamling 11. juni, hvor vi håber at få etableret en række arbejdsgrupper. Derudover er vi godt i gang med papirarbejdet. Der er jo en lang række tilladelser, som skal falde på plads, siger han.

Annonce

På hjørnet

Arbejdstitlen på den kommende café er Brejning Corner. Den skal ligge på hjørnet af Borgergade og Stationsvej. Her har der tidligere ligget både et hotel og senere en kro. Caféen skal være for alle, og der skal blandt andet være mulighed for at købe mad ved Pizza Milano, der ligger som nabo til caféen. Desuden vil man kunne købe drikkevarer. Caféen skal drives af frivillige.

Kommunen støtter også

Ud over at 92 lokale borgere har valgt at finansiere caféen, har Vejle Kommune også valgt at sige ja til at støtte med 50.000 kroner.

Det er udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati, der deler penge ud til lokale projekter, og udvalget har valgt at sige ja til en ansøgning fra initiativtagerne bag caféen.

- Man har valgt at søge om 50.000 kroner, og det siger vi ja til, for der er tale om et godt, lokalt projekt, som vi gerne vi bakke op omkring. Det er et nyt mødested, der har en bred offentlig interesse for byens borgere, siger Gerda Haastrup Jørgensen (V), der er formand for udvalget.

Byens historie skal fortælles

Pengene skal gå til interiøret. Blandt andet vil caféen gerne visualisere byens historie, som trækker tråde tilbage til tiden med De Kellerske Anstalter.

- Byens historie er jo speciel, og det er en spændende vinkel til caféen, at man også vil bruge stedet til at fortælle lidt om byens historie, siger udvalgsformanden.

Blandt andet skal der laves tavler med fotos fra fortiden. Det er blandt de ting, som kommunen nu støtter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce