Annonce
Give

Næsten 20 millioner kroner i overskud: Familieejet virksomhed får flot overskud i første regnskabsår

Kjær Knudsen Give P/S har adresse på Birkebækvej 6 i Riis. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
19,1 millioner kroner står der på bundlinjen, efter svineproducenten Kjær Knudsen Give P/S har offentliggjort sit første regnskab.

Riis: Svineproducenten Kjær Knudsen Give P/S kom ud med et stort overskud på bundlinjen efter første regnskabsår.

Resultatet blev på 19,1 millioner, mens bruttofortjenesten lå på 34,7 millioner kroner.

Regnskabet, der er offentligt tilgængeligt via Det Centrale Virksomhedsregister, dækker over perioden fra 14. juni 2019 til 30. september 2020.

Kjær Knudsen Give P/S er stiftet af Familien Kjær Knudsen, der også driver Allindemagle Landbrug ved Ringsted, i forbindelse med at de købte en række ejendomme fra konkursboet efter AC Farming. Blandt de ejendomme, som virksomheden erhvervede sig, var blandt andet "Den sorte diamant", der ligger på Birkebækvej i Riis.

Ejendommen var en del af AC Farming Kollund A/S, der blev taget under rekonstruktion i september 2018. To måneder senere gik selskabet konkurs.

Annonce

Startede på et godt tidspunkt

Kjær Knudsen Give P/S har 4000 søer fordelt på tre gårde.  I alt producerer virksomheden omkring 125.000 smågriser om året. De går til eksport og salg i Danmark. Derudover leveres der 20.000 slagtesvin samt 7.000 polte til eget brug.

- Man kan roligt sige, at det var et godt tidspunkt at starte svineproduktion op på i 2019, for her lå kilopriserne, ikke mindst rundet svinepesten i Kina, på svin højt, mens priserne på foder var lave. Med en kilopris på tæt på 15 kroner har det aldrig nogensinde været bedre at have svineproduktion. I 2018 lød prisen på syv-otte kroner kiloet, så det er en væsentlig bedre økonomisk platform at have svineproduktion på i dag, lød det fra virksomhedens direktør Jonas Juhl til Vejle Amts Folkeblad i foråret 2020.

Egenkapitalen i virksomheden lyder på 37,7 millioner kroner, og ifølge de nyeste tal har Kjær Knudsen Give P/S små 30 medarbejdere ansat.

Bestyrelsen i virksomheden udgøres af Knud Puge Kjær Knudsen, Anders Puge Ferm-Knudsen, Jonas Juhl Kristensen, Kim Lyng Kjær Knudsen og Peter Kjær Knudsen, der er formand.


Resultatet blev på 19,1 millioner, mens bruttofortjenesten lå på 34,7 millioner kroner.

Fra artiklen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce