Annonce
Egtved

Næsten alle elever nu nu tilbage på skolerne i Balle

Samtlige elever og ansatte i Balle Friskole blev i sidste uge testet for corona, da regionens testbil kom til Balle. Alle efterskolens elever og lærere er også blevet testet. Nu er næsten alle vendt tilbage på skolebænkene i Balle. Arkivfoto: Mette Mørk
Samtlige elever på Balle Musik- og Idrætsefterskole blev i sidste uge sendt hjem efter et større udbrud med corona. Også samtlige børn og personale i Balle Friskole og Balle Børnehave blev sendt hjem. Nu er næsten alle tilbage.
Annonce

Balle: - Vi er ved at være helt i gang igen. Næsten alle er tilbage nu - der mangler kun dem, der afventer en negativ test, eller som lige skal over de sidste syv døgn efter seneste kontakt med en, der er testet positiv, lyder det fra Søren Petersen, skoledirektør på Balle Musik- & Idrætsefterskole og Balle Friskole.

I sidste uge blev først samtlige efterskoleelever sendt hjem, efter flere elever blev testet positive.

Senere blev også samtlige af friskolens elever og lærere sendt hjem, da der også viste sig smittede heriblandt.


Næsten alle er tilbage nu - der mangler kun dem, der afventer en negativ test, eller som lige skal over de sidste syv døgn efter seneste kontakt med en, der er testet positiv

Søren Petersen, skoledirektør


Blandt efterskolens elever endte knap 50 ud af 190 med at blive testet positive for corona, selvom kun nogle få havde symptomer. I friskolen blev i alt to lærere og to elever testet positive.

- Vi har ikke hørt om flere smittede siden, så nu satser vi bestemt på, at smitten er slået ned, siger Søren Petersen.

Mandag kunne størstedelen af efterskolens elever og personale vende tilbage, og onsdag kunne friskolen også åbne for undervisning igen. Nu håber skoledirektøren, at skolerne undgår nye coronatilfælde.

- Men vi må jo konstatere, at smitten er bredt i samfundet, så det er jo ikke utænkeligt, at det sker igen. Skulle det ske, kan vi jo så konstatere, at vi har prøvet det og ved, at systemerne virker, og vi ved, hvordan vi skal gribe det an, lyder det fra Søren Petersen, der er trods alt er godt tilfreds med, at skolen kun var nødt til at holde lukket cirka en uge for at få bugt med det relativt store smitteudbrud i efterskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce