Annonce
Vejle

Næsten et år efter ulykken: Rullebånd i Bryggen begynder at rulle i dag

Arbejdet med at undersøge, sikre og reparere Bryggens rullebånd er blevet udskudt flere gange. Men nu skulle de altså snart køre igen. Foto: Mads Dalegaard
To af Bryggens rullebånd sættes i gang torsdag eftermiddag. De resterende ruller igen hen over de følgende to uger, fortæller centerleder Claus Brændgaard.
Annonce

Vejle: De har holdt stille i næsten et år. Nu begynder de at rulle igen.

Torsdag eftermiddag sættes der gang i to af butikscentret Bryggens lange rullebånd. Det fortæller centerleder Claus Brændgaard.

- Hver trappe skal godkendes, og så snart vi får godkendelser på plads, sætter vi dem i drift. Nye bånd vil køre fra næste uge og så videre derfra, siger Claus Brændgaard.

Siden en 11-årig pige fik klemt og beskadiget foden i et af båndene i december 2019, har samtlige seks rullefortove og rullebånd stået stille.

- Vi skulle lave en undersøgelse, og vi har haft forskellige rådgivere på. Og så røg vi ind i corona, der har vanskeliggjort, at vi kunne få ting hjem, siger centerlederen.

Det var planen, at båndene skulle have kørt sidst i oktober, men teknikerne manglede reservedele, hvilket forsinkede arbejdet med næsten en måned.

Annonce

Træt af det

De stillestående bånd betød, at Bryggens største forretning, Kvickly, havde et markant dårligere december-salg i 2019. Det fortalte varehuschef Thomas Bæk til avisen i sidste måned. Ifølge ham var der færre kunder - og flere af dem valgte at tage en indkøbskurv i stedet for en stor vogn, fordi det var besværligt at få varer til bilen med elevator.

Claus Brændgaard ønsker ikke at kommentere på, hvor meget de stillestående rullebånd har kostet Bryggens butikker.

- Det er svært for mig at kommentere på. Det er svært at adskille, hvad der skyldes trapper og covid-19. Der er ingen tvivl om, at vi allesammen har været trætte af, at det ikke har fungeret, siger centerlederen.

Ifølge Claus Brændgaard havde indkøbscentret to muligheder efter trappeundersøgelsen, hvis de skulle i gang igen. Det var enten at udskifte dem eller reparere dem. Bryggen har valgt at reparere dem.

Trinene på rullebåndene blev fjernet, så mekanikken kunne fikses. Arkivfoto: Kaare Johansen


Der er ingen tvivl om, at vi allesammen har været trætte af, at det ikke har fungeret.

Claus Brændgaard, centerleder i Bryggen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Annonce