Annonce
112

Næsten ni år efter fanges død: Mor taber retssag og får ikke erstatning

Røveridømte Ekrem Sahin døde, efter et større antal fængselsbetjente i midten af januar forsøgte at flytte Ekrem Sahin til en anden celle. Sådan så det ud, da han blev mindet ved en udendørs mindehøjtidelighed uden for Kolding Arrest i 2011. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Nermin Kalkan, der er mor til Ekrem Sahin, som døde i Kolding Arrest tilbage i 2011, har torsdag tabt en retssag mod Kriminalforsorgen, der dermed slipper for at betale erstatning til moren. Sahin døde efter et klammeri med fængselsbetjente i Kolding Arrest.
Annonce

Kolding: Det har taget næsten ni år, men nu er der sat et punktum i sagen om Ekrem Sahin, der døde i Kolding Arrest tilbage i 2011.

Københavns Byret har således afvist, at Kriminalforsorgen skal betale erstatning til Sahins mor, Nermin Kalkan, der sidste år sagsøgte Kriminalforsorgen med henblik på at få erstatning. Afgørelsen er på 71 sider og er truffet af tre dommere.

Sagen er blevet kendt som benlås-sagen, da Sahin i forbindelse med det slagsmål, der kostede ham livet, blev lagt i benlås. Dansk-tyrkiske Ekrem Sahin kom i klammeri med en gruppe betjente i Kolding Arrest i januar 2011, hvor han kort tid efter fik hjertestop. Tre dage senere døde han på Odense Universitetshospital efter at have ligget i koma. Sahin blev 23 år gammel.

Rigshospitalets Hjertecenter og Retslægerådet har siden forklaret, at han døde af ukendte årsager, men at iltmangel som følge af benlås kan have været en årsag. Den forklaring har Sahins nærmeste familie aldrig været tilfredse med og har derfor også valgt, at bringe sagen for retten.

Kalkan har hele tiden kæmpet for at få placeret et ansvar for dødsfaldet, så der "kunne ske retfærdighed", som hun tidligere har udtrykt det over for en række medier.

Annonce

Benlås afskaffet

Ekrem Sahins familie har blandt andet også haft hans hjerne og hjerte til obduktion i hjemlandet Tyrkiet. Her blev Rigshospitalets resultat blot bekræftet.

Samtidig har anklagemyndigheden tidligere afgjort, at betjentene ikke gjorde noget strafbart.

Benlås er blevet afskaffet fra i år, og betjentene i de danske fængsler og arrester bruger ikke længere grebet. I stedet benytter de sig af kontrolleret sideleje, der ikke har samme risiko for at afskære ilt fra hjernen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce