Annonce
Kultur

Næsten tre gange så meget plads: Udvidelse af kirkehus er klar til indvielse

Den nye tilbygning er bygget på området bag ved det eksisterende kirkehus og er holdt i samme stil. De to bygninger er forbundet af en glaspassage. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Snart er ny tilbygning til sognehuset i Egtved helt klar til indvielse, der foregår søndag 5. januar.
Annonce

Egtved: Det har ofte knebet med pladsen, når der har været arrangementer i kirkehuset i Egtved. Blandt andet i forbindelse med fællesspisning efter familiegudstjenester, hvor det ikke er unormalt med et gæsteantal på 60-70, selvom der i kirkehusets sal kun er plads til 50-60 mennesker. For ikke at tale om presset på toilet- og køkkenfaciliteter, når der er så mange mennesker.

Derfor har menighedsrådet i Egtved længe haft ønske om mere plads, og nu er det ønske tæt på at være opfyldt. Siden maj er byggeriet af den nye tilbygning på i alt 270 kvadratmeter skredet planmæssigt frem, så det nu er muligt at holde officiel indvielse søndag 5. januar.

- Vi har været heldige med vejret og fået huset lukket uden at være generet af vejret. I den sidste tid har der været lidt simple forhold i køkkenet, når vi har haft arrangementer i det gamle kirkehus, men det er heldigvis gået, og de, der er kommet i huset, har vist forståelse for situationen, skriver formand for menighedsrådet Hans Peter Jørgensen blandt andet i "Nyt fra Egtved Kirke" i Egtved Posten.

Da det nuværende kirkehus er cirka 160 kvadratmeter, så bliver kirkehuset med tilbygningen næsten tre gange så stort.

- Nu glæder vi os til at kunne byde på bedre forhold, hvad enten det er til foredragsaftener, filmaftener, musikarrangementer, møder, mindesamvær eller andet i den nye tilbygning. Den nye bygning rummer et meget større køkken og en stor lys sal med plads til cirka 125 mennesker, toiletter og handicaptoilet, så alt i alt meget tiltalende lokaler, som vi glæder os til at præsentere, skriver han.

Den nye bygning rummer et meget større køkken og en stor lys sal med plads til cirka 125 mennesker, toiletter og handicaptoilet så alt i alt meget tiltalende lokaler, som vi glæder os til at præsentere.

Hans Peter Jørgensen, formand for Egtved Menighedsråd

Annonce

Fremtidssikret byggeriet

I alt har byggeriet kostet cirka syv millioner kroner at opføre.

- Vi kunne godt have lavet en mindre tilbygning, men vi blev fra stiftets side rådet til ikke at bygge for småt og så risikere at være nødt til at bygge til senere igen. Med den nye tilbygning skulle vi derfor gerne fremtidssikre os for mange år, fortalte menighedsrådsformand Hans Peter Jørgensen til avisen i foråret.

Indvielsen finder sted søndag 5. januar efter gudstjenesten klokken 10 i Egtved Kirke. Her vil menighedsrådet byde på lidt godt til ganen, og så vil Madam BluesJazz Band med Anton Storlund i spidsen sørge for noget godt til ørene.

- Vi håber, der er mange, der vil kigge forbi og være med til at tage de nye lokaler i brug, lyder det fra menighedsrådsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce