Annonce
Vejle

Næstformand i seniorudvalg mødte de utilfredse medarbejdere: 'Vi vil have hurtig løsning i hjemmeplejedistrikt'

"Jeg kender ikke til de fagretslige regler om varsler og så videre. Det må være op til forvaltningen at komme med en løsning," siger næstformanden i seniorudvalget, Niels Clemmensen (V). Arkivfoto: Angelina Owino
Niels Clemmensen (V) og formand Kenneth Fredslund (DF) havde fredag møde med de ansatte og ledelsen i Distrikt Vest 2 - nu skal forvaltningen komme frem med en løsning.

Vejle: Seks dage efter, at Vejle Amts Folkeblad bragte de første historier om personaleflugten fra hjemmeplejens Distrikt Vest 2, valgte formanden og næstformanden for Vejle Byråds seniorudvalg fredag at mødes med de ansatte og ledelsen for at få deres syn på situationen.

Og mødet har overbevist formand Kenneth Fredslund (DF) og næstformand Niels Clemmensen (V) om, at der er brug for handling her og nu:

- Vi skal have en løsning hurtigt. Jo længere tid, der går jo flere rejser, lyder det fra næstformanden mandag formiddag.

Annonce

Han håber stærkt, at der ligger et forslag til løsning senest, når seniorudvalget mødes onsdag.

Fredagens møder i distriktet blev holdt separat. Medarbejdere for sig og ledelse for sig. På forhånd fik alle løfte om, at der ikke blev refereret fra møderne, og intet blev skrevet ned.

- Medarbejderne fortalte åbenhjertigt om deres vurdering af arbejdssituationen, og det samme gjaldt ledelsen, lyder det fra Niels Clemmensen.

Redegørelse holdt ikke i virkeligheden

Hvilket indtryk sidder du tilbage med?

- At vi skal have fundet en løsning. De er dybt berørte, og alle ønskede en hurtig løsning. Men jeg kan ikke referere fra møderne. Det har vi jo lovet, siger Niels Clemmensen.

Forleden bad du avisen og de kritiske medarbejdere om at holde igen med kritikken. Nu kræver du handling. Hvad er der sket?

- Jeg kom med min melding på baggrund af en redegørelse på det lukkede seniorudvalgsmøde torsdag. Her sad vi tilbage med et indtryk af, at de tilbageværende medarbejdere var tilfredse med situationen. Nu har jeg et mere divergerende indtryk, siger Niels Clemmensen.


Vi er alle dybt berørte over den verserende sag, og vi ønsker hurtigst muligt at få skabt arbejdsro og tillid på arbejdspladsen igen.

Kenneth Fredslund (DF) og Niels Clemmensen (V), formand og næstformand i seniorudvalget


Med andre ord tyder alt på, at der ikke var overensstemmelse mellem den redegørelse, politikerne fik, og den oplevelse formand og næstformand havde ved fredagens møde med de berørte parter.

Annonce

Ikke inde i fagretslige regler

Ifølge Venstre-politikeren kom mødet i stand på hans initiativ:

- Jeg foreslog Kenneth (Fredslund, red.), at vi tog en snak med både ledelse og medarbejdere - og det var de med på i distriktet.

Hvad tænker du skal ske?

- Det vil jeg ikke kloge mig på som politiker. Jeg er ikke med i maskinrummet. Jeg kender ikke til de fagretslige regler om varsler og så videre. Det må være op til forvaltningen at komme med en løsning, siger næstformanden i seniorudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce