Annonce
Vejle

Nødpasning stiger i Vejle: Hvert 10. barn møder nu i skole

Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for Uddannelse & Læring ved Vejle Kommune, oplever nu en stigning i antallet af skoleelever, der har behov for at møde op til en mere normal skolegang end den, de oplever hjemme foran skærmen. Arkivfoto: Mette Mørk
To forskellige årsager betyder, at Vejle Kommune i dag underviser 1047 børn på de lokale folkeskoler, som alle er omfattet af regeringens corona-nedlukning.

Vejle: Antallet af skoleelever, der har behov for nødpasning eller mistrives med online-undervisning derhjemme, stiger i Vejle Kommune.

Det betyder, at stadig flere elever møder op på deres skole for at modtage undervisning på trods af coronanedlukningen af landets skoler.

10.547 børn er i dag indskrevet på kommunens mange folkeskoler, og heraf møder 1047 børn op på skolen. Det svarer til, at lige knap hvert 10. barn møder i skole trods nedlukningen.

Kommunen skal tilbyde nødpasning for de børn i 0. til 4. klasse, hvis forældre skal møde frem på deres arbejdsplads.

I årets første uge mødte 7,7 procent af skolebørnene op i nødpasningstilbudene, og det tal er nu steget til 12 procent.

Ud af samtlige 5186 elever på de fem klassetrin er 622 elever i nødpasning rundt på de lokale folkeskoler.

Annonce

Det er en balancegang

Samme stigende tendens oplever kommunen og chefen for Uddannelse & Læring, Ulla Riisbjerg Thomsen, blandt den gruppe af børn, der ikke trives med hjemmeundervisning eller af andre grunde har brug for at komme i skole.


Jo længere tid nedlukningen af skolerne forlænges, jo flere børn har behov for at komme i skole.

Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for Uddannelse & Læring


- Jo længere tid nedlukningen af skolerne forlænges, jo flere børn har behov for at komme i skole. Det er selvfølgelig en balancegang, for vi må ikke fylde skolerne. Opgaven er, hvordan vi sikrer, at de børn, der har behov for et tilbud på skolen, får mulighed for at møde op, samtidig med, at vi overholder retningslinjerne, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Annonce

Giver endnu ikke problemer

Begynder det stigende antal børn i skolerne at blive et problem i forhold til at holde dem adskilt i mindre grupper og overholde restriktionerne?

- Så mange børn er det ikke, at det giver udfordringer. Vi har ikke så mange børn i SFO, og det betyder, at vi kan flytte kræfter derfra og bruge de ansatte til at skabe den nødvendige opdeling i mindre grupper, siger uddannelseschefen.

I 0. til og med 4. klasse er 304 børn med behov for at få undervisning på skolen mødt op, hvilket svarer til knap 5,9 procent af alle i elever i den aldersgruppe.

I 5. til 9. klasse er tallet knap så højt, idet 121 børn har fået lov til at møde på skolen, hvilket svarer til knap 2,3 procent af de 5361 elever, der i alt går på pågældende klassetrin.

- Om barnet har bedst af at møde i skolen, er en beslutning, der tages i dialog med familien. Det er forskellige hensyn, der gør sig gældende, når skolen og forældre sammen beslutter, at barnet får mere ud af et skoletilbud end at blive undervist derhjemme.

Annonce

Institutioner har færre børn

Det er ikke kun skolerne, der fortsat passer eller underviser børn, der møder frem fysisk.

Det samme er tilfældet for kommunens pasningstilbud, som i modsætning til skolerne ikke er tvangslukkede. Men Vejle Kommune følger regeringen, som opfordrer de forældre, der har mulighed for det, til at beholde deres børn hjemme

Her oplever dagtilbudschef Rune Asmund Sørensen, at færre blev passet den seneste uge i forhold til årets første uge.

- Vores fremmødeprocent er faldet fra cirka 70 til 67 procent i uge 2. En del af forklaringen på faldet er, at nogle institutioner har hjemsendte børn. Blandt andet var en stor del af børnene i Gaia hjemme i sidste uge, og institutionen lå på 89 procent i uge 1, siger dagtilbudschefen.

Institutionerne ligger generelt på en fremmøde mellem 50 og 80 procent, bortset fra de institutioner, som har hele grupper af børn sendt hjem, fordi de har været i nær kontakt til en smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Corona sender 45 elever og 9 lærere hjem

Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce