Annonce
Give

Nødråb fra Givskud Zoo: Vores rovdyr mangler heste

Løverne og de øvrige rovdyr i Givskud Zoo kan muligvis se frem til at skulle sætte tænderne i noget knap så autentisk foder, hvis ikke flere hesteejere ønsker at donere deres heste til den zoologiske have. Arkivfoto: Mette Mørk
Har du en hest, der snart skal aflives? I så fald hører Givskud Zoo gerne fra dig. Den zoologiske have efterlyser lige nu hesteejere, der vil donere deres hest, så den kan bruges som foder for parkens rovdyr.

Givskud: Det er afgørende for dyrene i Givskud Zoo, at de bliver fodret korrekt. I værste fald kan det gå ud over deres naturlige adfærd, hvis de ikke fodres med mest mulig naturligt foder.

Derfor er det kritisk, at ventelisten med hesteejere, der ønsker at donere deres heste til parken, efterhånden er blevet så kort, at Givskud Zoo risikerer at skulle fodre rovdyrene med andre knap så naturlige alternativer.

- Det er selvfølgelig alvorligt, fordi vi vil gerne give vores dyr det allerbedste og noget, der styrker deres naturlige adfærd. Det gør det, når vi fodrer med hele, aflivede dyr. Så har du en hest, der skal aflives i den nærmeste fremtid, så beder vi dig betænke os, siger Ditte-Mari Sandgreen, der er dyrlæge i Givskud Zoo, i en pressemeddelelse.

Annonce

Skal have hestepas

I flere år har der været en flere måneder lang venteliste med private hesteejere, der ønskede at donere deres heste, som alligevel skulle aflives. Den liste er dog skrumpet hastigt, og det er det, der nu får dyrlægen til at gå ud og bede om hjælp.

Selvom parken i mange år har kunnet fodre rovdyrene med donerede heste, understreger Ditte-Mari Sandgreen, at parkens dyr ikke kommer til at lide nogen nød, selvom det ikke lykkes at skaffe ekstra donationer. Alternativet er at finde andre foderløsninger, men den slags kan være dyrt for parkens økonomi i en i forvejen presset coronatid.

Håbet er dog, at opfordringen kan få nogle hesteejere til at være opmærksom på muligheden for at donere deres hest til Givskud Zoo. For at det er muligt, er der dog et par krav. Blandt andet må hesten ikke være syg og få medicin, og desuden skal alle heste, der doneres, have hestepas.

Udover at man ved en donation hjælper Givskud Zoo med at skaffe foder, har ordningen den fordel for hesteejere, at dyreparken selv står for aflivningen, og at det ikke koster noget at donere sin hest.

Ønsker man at tilmelde sin hest til donationsordningen, kan det ske via Givskud Zoos hjemmeside.


Det er selvfølgelig alvorligt, fordi vi vil gerne give vores dyr det allerbedste, og noget der styrker deres naturlige adfærd.

Ditte-Mari Sandgreen, dyrlæge Givskud Zoo


Ditte-Mari Sandgreen, dyrlæge i Givskud Zoo, medvirkede tirsdag i et indslag hos Radio4 Morgen. Her fortæller hun om manglen på foder til løverne. I radioen meddeler hun, at de med glæde tager imod overskydende heste, hvis der skulle sidde en hesteejer på linjen, som vil donere deres aflagte hest. Lyt med her.


Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce