Annonce
Erhverv

Nørdet firma melder sig klar til at flytte ind i nyt erhvervshus

Steffen Pedersen og Brian Johansen driver sammen to virksomheder. Sweet Geeks har ti ansatte. Navnet Sweet Geeks skiller sig ud blandt andre it-firmaer. Det har vist sig at være en fordel ifølge stifterne. Privatfoto: Sweet Geeks

Når det nye AI Innovation House står færdigt i Dandy Business Park, flytter softwarevirksomheden Sweet Geeks A/S fra Advice House.

Vejle: Kunstig intelligens rykker nærmere og nærmere, og det samme gør det nye AI Innovation House i Dandy Business Park.

I Advice House bor software- og konsulentvirksomheden Sweet Geeks A/S, som udvikler løsninger til medicin-, finans- og energisektoren, og de melder sig flytteklare.

Virksomheden er nemlig ved at integrere den hypede teknologi.

- Om man vil det eller ej, bliver kunstig intelligens fremtiden. Vi er for eksempel ved at indarbejde teknologien i vores software til den veterinære branche. I en salgstale vil du sige, at systemet forudser fejlene, inden de sker. Men det er mere komplekst. Du kan sige, systemet forsøger at udbedre fejl, inden de opstår, fortæller Brian Johansen, teknisk direktør for Sweet Geeks.

Ifølge Brian Johansen sparer det både tid og penge, når systemerne i højere grad kan løse opgaver med mindre menneskelig indblanding.

Annonce

Hvad er AI?

Kunstig intelligens eller Artificial Intelligence (AI) bruges i flæng.Kort fortalt er det en maskine eller et system, som "tænker" for dig.

Ved hjælp af et tungt datasæt, kan et system kodes til at løse opgaver forskellige slags opgaver.

Nogle eksempler på kunstig intelligens er husrobotter, selvkørende biler og stemmegenkendelse.

- Vores Netflix

Sweet Geeks er grundlagt af Steffen Pedersen og Brian Johansen i 2012 og tæller nu omkring ti ansatte. Steffen Pedersen og Brian Johansen driver ved siden af Sweet Geeks firmaet Opsylog som også er et softwareprodukt til blandt andet til dyrlæger, den veterinære branche.

- Opsylog har udviklet to cloudløsninger, som kan integreres med de elektroniske patientjournaler, som følger den enkelte patient. Ved at benytte Opsylog Pacs system kan dyrlæger på kryds og tværs af lande for eksempel udveksle røntgenbilleder af en hest inden et salg, hvor man før sendte usb-stik og CD'ere rundt som var meget tidkrævende. Det har vi nu løst, forklarer Steffen Pedersen.

- Vi er i gang med at udbrede det internationalt, og rejser derfor meget for at erhverve nye partnere som skal hjælpe os med at udbrede vores produkter. Vi håber, det kan blive vores Netflix eller Uber, siger Steffen Pedersen.

Både for Sweet Geeks og Opsylog øjner stifterne gode muligheder ved at rykke ind i det nye AI Innovation House, som efter planen står færdigt omkring 2021.

- Der er et unikt netværk i parken, og vi vil gerne være med, hvor det sker. Derfor har vi givet tilsagn, at vi er klar til at flytte ind, siger Steffen Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Spøgelse fra fortiden dukker op igen: Omstridt vej er med i ny trafikundersøgelse

Billund

Længe ventet rapport er landet: Motorvej øst om Billund giver bedst aflastning for E45

Vejle

Han sad i Folketinget i 27 år: En mand med både rødt og grønt hjerte skal føre an i Vejles klimakamp

Annonce