Annonce
Ikast-Brande

Nørre Snede Vin prydes af glødende dame

Leif Balle fra Nørre Snede er mester for dette pletskud af "Damen, der varmede sin ende over ilden". Fotografiet er blevet udvalgt til etiketten på årets Nørre Snede Vin.
Årets Nørre Snede Vin har "Damen, der varmede sin ende over ilden" på etiketten.
Annonce

Nr. Snede: Gennem de sidste 25 år har det været en tradition, at SuperBrugsen i Nørre Snede lancerer årets Nørre Snede Vin, hvor etiketten prydes af et billede af noget markant og velkendt fra lokalområdet. Sidste år var det den gamle Nama-fabrik, og i år bliver det ingen ringere end "Damen, der varmede sin ende over ilden" - den store jernskulptur i rundkørslen på Brandevej.

Billedet er taget af Leif Balle fra Nørre Snede, der var vaks nok til at "fange" damen ved solnedgang, hvor den rødglødende sol lyser op lige under jerndamens fyldige bagdel - meget apropos skulpturens navn.

Det sjove fotografi blev taget den 13. juni sidste år - kort tid efter, at skulpturen var blevet stillet op. Leif Balle viste sit pletskud til den lokale ejendomsmægler Tinne Lambertsen, som så fik billedet sat ind på Facebook, hvor Inge Marie Findal fik øje på det. Og Inge Marie Findal, der ofte før er kommet med etiketforslag til Nørre Snede Vinen, foreslog så, at den solbelyste jerndame skulle være motivet for vinen her i 2020.

I skrivende stund skulle vinen gerne være undervejs. Og den må helst ikke blive forsinket. Brugsuddeler Jan Nyrup oplyser, at det er planen at udskænke smagsprøver på vinen fredag aften klokken 19 i Nørre Snede Hallen, hvor det fremadstormende lokale håndboldhold i 2. division, "Præriepigerne" fra Ejstrup Hærvejen, skal spille mod Rækker Mølle i et topopgør.

- Præriepigerne leverer jo forrygende underholdning, så os fra SuperBrugsen er kampsponsorer sammen med NS Auto, siger Jan Nyrup.

Annonce

Penge til julebelysning

Som sædvanlig kommer vinen til salg i SuperBrugsen.

Det særlige i år er, at for hver solgt flaske går der to kroner til byens julebelysning, oplyser Jan Nyrup.

Sidste år blev der solgt 1400 flasker Nørre Snede Vin, så hvis der bliver solgt nogenlunde det samme antal i år - eller måske flere - kan der blive en pæn sjat penge til julebelysningen.

Vinen er i øvrigt en australsk rødvin fremstillet af Shiraz og Cabernet-druer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce