Annonce
Egtved

Nørup Vandværk overtager Lihmskov Vandværk

Forbrugere, der tidligere har fået vand fra Lihmskov Vandværk, skal fremover have vand fra vandværket i Nørup. Vandværket i Nørup har nemlig overtaget værket i Lihmskov. Nu skal der investeres cirka to millioner i blandt andet en ny forbindelsesledning mellem de to. Arkivfoto
Lihmskovs to boringer skal sløjfes og i stedet skal der etableres en 3,5 kilometer lang forbindelsesledning til Nørup Vandværks ledningsnet. Samlet vil overtagelsen koste cirka to millioner kroner.

Nørup/Lihmskov: Lihmskov Vandværk har haft et unaturligt højt nitratindhold i vandet, og der er blevet fundet to nedbrydningsstoffer for pesticider i vandet. Alt er inden for de gældende grænseværdier, men noget var nødt til at ske. Vandværket kunne derfor vælge mellem store investeringer i både nye boringer og nyt vandbehandlingsanlæg eller at blive overtaget af Nørup Vandværk for at sikre forbrugerne en robust og fremtidssikret vandforsyning.

På en ordinær og en ekstraordinær generalforsamling faldt valget på en overtagelse. 12. august blev fusionsaftalen endeligt underskrevet.

Nu skal der så etableres cirka 3,5 kilometer forbindelsesledning mellem de to vandværkers ledningsnet, hvoraf cirka en kilometer er renovering af en eksisterende ledning i Lihmskov. Derudover skal man blandt andet skifte samtlige vandmålere i Lihmskov Vandværks forsyningsområde til fjernaflæste målere, vandværksbygningen i Lihmskov skal brydes ned, og de to boringer sløjfes.

I alt er projektet anslået at koste omkring to millioner kroner, hvilket skal finansieres med en egen opsparing på cirka 850.000 kroner og et ti-årigt lån på op til 1,5 millioner kroner. Vejle Kommunes natur- og miljøudvalg besluttede mandag at give en kommunegaranti på lånet.

Forbrugerne ved det tidligere Lihmskov Vandværk vil i fremtiden afdrage lånet ud fra, hvor mange kubikmeter vand de bruger, således at dem, der bruger mest vand afdrager mest, og dem, der bruger mindst vand afdrager mindst. Dog har forbrugerne ved Lihmskov betalt mere for vand end forbrugerne ved Nørup Vandværk, hvilket betyder en reduktion i merudgiften i afdragsperioden. Forbrugerne vil derfor få en merudgift på mellem 1.293 og 1.600 kroner eksklusiv moms om året over de kommende ti år.

Projektet forventes at blive sat i gang snarest.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce