Annonce
Vejle

Nabo til Byparken: Det er utrygt og ulækkert

Anders Lauesen er nabo til Byparken. Han synes helt oprigtigt at parken er for ALLE, og ærger sig over at der er få der ødelægger det for mange. Foto: Mette Mørk

Anders Lauesen er nabo til Byparken, og han undrer sig over, at parkens regler ikke bliver håndhævet over for de larmende misbrugere, der opholder sig i parken.

Vejle: Direkte ulækkert.

Sådan beskriver Anders Lauesen de scener, han har kunnet opleve fra sin lejlighed i Nyboesgade, der ligger med frit udsyn til Byparken.

- Jeg har set folk, der har lavet både stort og småt i buskene i vores gård, der vender mod Byparken. Selv om der er et toilet ved musikteatret, så bruger de her personer det ikke, men stiller sig i stedet bag det og tisser op ad det, siger Anders Lauesen.

Annonce

Her bor ældre mennesker og børnefamilier, og så kan det ikke passe, at man skal føle sig utyg ved at opholde sig udenfor.

 

Byparkens ordensreglement

I Vejles Bypark er der opsat skilte med følgende regler, der gælder, når man opholder sig i parken:At have hund med, hvis du ikke har den i snor. Du har pligt til at fjerne din hunds efterladenskaber. At parkere cykler på området. At smide papir og affald på området, forurene i øvrigt eller ødelægge bænke, beplantninger eller andet. At drikke stærke drikke (øl,vin, spiritus) udenfor udskænkningssteder, der har bevilling. At færdes synligt beruset i området. At genere andre ved tilråb eller på anden måde. Overtrædelse af reglerne kan straffes med bøde.

Vedtaget af Vejle Byråd 7. november 2006. Ordensreglementet er udfærdiget efter §16 i bekendtgørelsen om politiets sikring af den offentlige orden og godkendt af politimesteren. Skiltet er underskrevet af politimesteren i Vejle 7. november 2006

Anders Lauesen bor med udsigt til Byparken fra sin lejlighed i Nyboegade, og har flere gange set folk der urinerer i buskene ved hans lejlighed. Foto: Mette Mørk

Utryg ved at være ude

Da han normalt først er hjemme fra arbejde sidst på eftermiddagen, kan han ikke sige, hvordan de misbrugere, der opholder sig i Byparken, opfører sig tidligere på dagen.

- Men når jeg kommer hjem, så har de ofte oparbejdet en solid promille, hvor de råber og larmer helt vildt, siger Anders Lauesen.

Larmen fra Byparken har ifølge den frustrerede nabo flere gange været så slem, at han ikke har kunnet opholde sig på sin altan. Han fortæller desuden, at han helt har droppet at opholde sig på boligforeningens område mod Byparken, fordi han ikke gider blive antastet af fulde personer.

- Her bor ældre mennesker og børnefamilier, og så kan det ikke passe, at man skal føle sig utryg ved at opholde sig udenfor, siger Anders Lauesen.

Han understreger, at han aldrig har set narkomaner i området omkring Byparken, men at det stort set altid er især fulde grønlændere, der skaber problemer.

I den seneste tid er Anders Lauesen holdt op med at bruge den del af Østerbos område, der vender ned mod Byparken, da han ikke vil antastes af berusede mennesker. Foto: Mette Mørk

Larmende fester

Ifølge Anders Lauesen er det især på dage hvor vejret er godt, at naboerne oplever problemer med de støjende personer i Byparken. For så samles der store grupper af mennesker i parken for at feste.

- De vil jo også gerne være ude i det gode vejr præcis som os andre. Og da vejret jo ikke har været det bedste denne sommer, så holder de festen i gang til langt ud på natten, siger Ander Lauesen.

Han fortæller, at han enkelte gange har haft ringet til politiet klokken ét om natten, fordi der kom larm fra området ved Byparken.

- Det har sågar været så slemt, at der har ligget personer og sovet i udkørslen fra vores parkeringsplads om morgenen efter deres fester, siger Anders Lauesen, der også beretter om, at personerne i Byparken ofte har løsgående hunde med i parken, hvilket ikke er tilladt.

Håndhæv reglerne

Han undrer sig over, at de regler, der er vedtaget for Byparken, ikke bliver håndhævet af hverken kommune eller politi.

- Det er typisk dansk, at man fremsætter nogle regler, men undlader at håndhæve dem. Det er lidt tankevækkende, at hvis jeg tisser på gaden ved Dæmningen om natten, så får jeg en bøde, men de her personer går fri, til trods for at der nogle klare regler for Byparken. Hvis man ikke vil håndhæve dem, så tag dog skiltene med reglerne ned, siger Anders Lauesen.

Han fortæller, at han har været i kontakt med både politikere og politiet for at få sat fokus på problemerne, men indtil videre lever han og naboerne fortsat med larmen fra Byparken.

- Det er ikke fair over for os naboer, at vi skal leve i utryghed i et område, der ellers er tænkt som et hyggeligt sted, siger Anders Lauesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce