Annonce
Give

Naboer er langt fra altid enige

Sabine Steen-Andersen er klar med råd til at undgå nabostridigheder på biblioteket tirsdag 25. februar klokken 16.30. PR-foto

Give: Naboer kan være en velsignelse - eller de kan være en pestilens.

Har man nogensinde set filmen "Naboer" med Ebbe Rohde og John Price ved man, hvor galt det kan gå, hvis naboer først ser sig rigtigt vrede på hinanden. Det er dog heldigvis sjældent, det udarter sig så slemt.

Men lidt uenighed om hækkens højde, røg fra bål og andre småtterier kan udvikle sig fra irritation til ufred og had. Såh, hvad må min nabo egentlig?

Det forsøger advokatfuldmægtig, cand. jur. Sabine Steen-Andersen og kollegaen Mads Brandt at give svar på, når de tirsdag 25. februar holder fyraftensmøde på biblioteket i Huset.

Deres første råd til at undgå åben konflikt kommer her. Det er altid en opfordring til at tale med naboen og forsøge at finde en løsning, eventuelt over en kop kaffe.

Hvis den gode kaffe viser sig at være spildt og uenighederne ikke lige lader sig besværge, så ender man hos advokaterne og de må så trække i "Kansashabitten" og hive paragrafferne frem fra skabe og reoler.

For hvad gør du, hvis naboens store bøgetræ er skyld i, at der altid er skygge på terrassen? Eller hvis du kommer hjem fra et dejligt weekendophold, og naboen har fældet træer på din grund? Og må din nabo fjerne hegnet mellem jeres ejendomme uden dit samtykke? Hvad siger naboretten?

Naboretten giver anledning til et stigende antal sager, kan de to fagfolk fra SKOV Advokater bevidne. I deres foredrag vil Sabine Steen-Andersen og Mads Brandt fokusere på private tvister, og hvad du som nabo skal tåle - også kaldet den naboretlige tålegrænse. Derudover kan de fortælle om hegn og Hegnsloven med eksempler på tvister mellem naboer om fælleshegn og eget hegn.

Mødet på biblioteket starter klokken 16.30 og varer en times tid. Der er gratis entré til advokatmødet, men man skal huske at bestille billet på vejlebib.dk.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce