Annonce
Give

Naboer er langt fra altid enige

Sabine Steen-Andersen er klar med råd til at undgå nabostridigheder på biblioteket tirsdag 25. februar klokken 16.30. PR-foto

Give: Naboer kan være en velsignelse - eller de kan være en pestilens.

Har man nogensinde set filmen "Naboer" med Ebbe Rohde og John Price ved man, hvor galt det kan gå, hvis naboer først ser sig rigtigt vrede på hinanden. Det er dog heldigvis sjældent, det udarter sig så slemt.

Men lidt uenighed om hækkens højde, røg fra bål og andre småtterier kan udvikle sig fra irritation til ufred og had. Såh, hvad må min nabo egentlig?

Det forsøger advokatfuldmægtig, cand. jur. Sabine Steen-Andersen og kollegaen Mads Brandt at give svar på, når de tirsdag 25. februar holder fyraftensmøde på biblioteket i Huset.

Deres første råd til at undgå åben konflikt kommer her. Det er altid en opfordring til at tale med naboen og forsøge at finde en løsning, eventuelt over en kop kaffe.

Hvis den gode kaffe viser sig at være spildt og uenighederne ikke lige lader sig besværge, så ender man hos advokaterne og de må så trække i "Kansashabitten" og hive paragrafferne frem fra skabe og reoler.

For hvad gør du, hvis naboens store bøgetræ er skyld i, at der altid er skygge på terrassen? Eller hvis du kommer hjem fra et dejligt weekendophold, og naboen har fældet træer på din grund? Og må din nabo fjerne hegnet mellem jeres ejendomme uden dit samtykke? Hvad siger naboretten?

Naboretten giver anledning til et stigende antal sager, kan de to fagfolk fra SKOV Advokater bevidne. I deres foredrag vil Sabine Steen-Andersen og Mads Brandt fokusere på private tvister, og hvad du som nabo skal tåle - også kaldet den naboretlige tålegrænse. Derudover kan de fortælle om hegn og Hegnsloven med eksempler på tvister mellem naboer om fælleshegn og eget hegn.

Mødet på biblioteket starter klokken 16.30 og varer en times tid. Der er gratis entré til advokatmødet, men man skal huske at bestille billet på vejlebib.dk.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Person kastet ud af bilen i ulykke: Kørt til Odense med politieskorte

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce