Annonce
forside

Narkocampister går efter mindst et par års rabat i landsretten

Det ender formentlig med at fem ud af de seks dømte i sagen om narko gemt i campingvogne i Give og Brande anker deres dom til landsretten. Kun den formodede hovedmand mangler at beslutte sig. Arkivfoto

Dommen over fem af de seks tiltalte i sagen om narko gemt i blandt andet campingvogne i Give og Brande var hårdere, end forsvaret havde forventet.

Vejle/Give: Den formodede hovedmand fik 14 år, hans 21-årige lillebror og dennes kammerat fik 12 års fængsel. Det gjorde ligeledes to vejlensiske brødre på 28 og 32 år.

Allesammen blev i sidste uge dømt i sagen om store mængder af blandt andet amfetamin og ecstasy, som blev fundet i 2017 i campingvogne i Give og Brande, foruden i et kælderrum i Brande.

Alle sammen, undtagen den 28-årige mand, som blev dømt som hovedmand, valgte at anke på stedet i retten til enten frifindelse eller formildelse.

Advokat Linda Christensen er forsvarer for den ældste af de to vejlensiske brødre. Hun påpeger, at de to brødre i ét af forholdene blev dømt for besiddelse af otte kilo amfetamin i stedet for de 10 kilo, de var tiltalt for.

Derfor giver det ikke mening, at de så alligevel skal have en straf på 12 års fængsel.

- Når man frifinder for en mængde, som har en vis betydning, så er det forkert at give den straf, anklageren har påstået, mener Linda Christensen.

Hun mener, at den mængde narkotika, de tiltalte blev dømt for at have besiddet, i det hele taget er sat for højt. Derfor argumenterede hun i sin procedure for otte års fængsel til sin klient, hvis han blev kendt skyldig.

Nu vil hun lade det være op til landsretten af afgøre, hvor store mængder narkotika, der egentlig var tale om, og i så fald, hvor høj straffen skal være.

Når man frifinder for en mængde, som har en vis betydning, så er det forkert at give den straf, anklageren har påstået.

Linda Christensen, forsvarsadvokat

For meget vægt på ét vidne

Forsvarerne til de to yngste i sagen på henholdsvis 20 og 21 år er også af den overbevisning, at deres klienter burde have fået en mildere straf - om ikke andet så på grund af deres alder.

- Min klient er meget ung. Derfor mener jeg, at straffen er for høj. Samtidig nægtede han sig også skyldig, så vi vil gerne have en ny bevisførelse i landsretten, siger den 20-årige dømtes forsvarer Henrik Garlik.

Han påpeger, at det er problematisk, at de to yngste i sagen primært er dømt ud fra, hvad en anden dømt i sagen har forklaret, nemlig Mikkel Vase fra Brande, som i september tilstod alle anklager imod ham og vidnede mod de seks i retten for nylig.

- Måske forsøger han at skjule sin egen rolle. Sagen havde i hvert fald set helt anderledes ud hvis Mikkel Vase ikke ikke havde fortalt, hvad han gjorde. Han erkendte endda mere, end der blev fundet, siger Henrik Garlik.

Karina Skou, som er forsvarer for den 21-årige bror til den formodede hovedmand, er enig med sin kollega.

- I bund og grund er det Mikkel Vases forklaring, retten må have lagt til grund, for der er ikke nogle belastende tekniske beviser imod min klient, siger hun.

Anker formentlig

Det er endnu ikke afgjort, om den 28-årige formodede hovedmand ønsker at anke.

Det fortæller hans forsvarer Gert Dyrn. Han tror dog, at det ender med anke. Ikke mindst fordi fire af andre medtiltalte har anket.

- Og jeg synes, dommen var i den hårde ende hele vejen igennem. Der er indlagt et par år mere, end vi alle sammen forventede. og jeg mener, der er en realistisk chance for at få dommen ned.

Gert Dyrn henviser samtidig til, at der ikke er forudgående praksis for at give så høje straffe for de mængder narkotika, som mændene i denne sag blev dømt for.

- Det retten så lagde vægt på, er den professionelle måde, det var organiseret på. Men bare fordi man benytter sig af moderne teknologi til at kommunikere, så skal det vel ikke være udslagsgivende, argumenterer forsvareren.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce