Annonce
forside

Narkocampister: Stor sag om narkohandel har vejlenser i hovedrollen

Under ransagninger af campingvogne i Brande og Give fandt poltiet i efteråret 2017 blandt andet 10.352 ecstasypiller, 51,3 gram kokain og 7,5 kilo amfetamin. Det er politiets opfattelse, at der har været langt mere narko igennem campingvognene, inden det er blevet solgt videre. Arkivfoto

En 28-årig vejlenser er sammen med fem andre mænd tiltalt i en sag om narkobesiddelse og handel. Store mængder narko blev opbevaret på campingpladser i Give og Brande.

Vejle: En 24-årig mand fra Brande blev i oktober idømt 10 års fængsel i en udløber til den narkosag, som blev indledt ved Retten i Kolding mandag.

Branditten er af politiet blevet opfattet som en lagermand, der opbevarede store mængder af blandt andet amfetamin og ecstasy i sin campingvogn på Brande Campingplads.

I den sag, som nu er startet, er det hovedmanden, samt sælgere og distributører, der er tiltalt, fortæller anklager Tanja Mikkelsen, som fører sagen for Sydøstjyllands Politi.

Her mener man, at netop hovedmanden er en 28-årig vejlenser, mens to andre vejlensere på henholdsvis 32 og 28 år også er tiltalt i flere af sagens 24 forhold.

Det samme er en 35-årig mand fra Nr. Snede, en 20-årig mand fra Herning og en 21-årig mand fra Ikast.

Annonce

De 24 forhold i sagen om narkocampisterne

Sagens anklagepunkter omhandler:


  • Besiddelse og videreoverdragelses af euforiserende stoffer i flere tilfælde.
  • Overtrædelse af våbenloven i form af besiddelse af maskingevær.
  • Overtrædelse af våbenbekendtgørelsen i form af besiddelse af cirka 100 styk pebersprays.
  • Vold mod tjenestegørende politi på Retspsykaistrisk Afdeling i Middelfart.
  • Besiddelse af hash og mobiltelefon som varetægtsfængslet.
  • Hæleri af stjålne nummerplader.
  • Kørsel i påvirket tilstand.
  • Overtrædelse af registreringsloven og færdselsloven.

Opdaget ved en tilfældighed

Sagen omfatter blandt andet store mængder narko i form af kilovis amfetamin, titusindvis af ecstasypiller, over 1500 MDMA-piller, samt mindre mængder af kokain, skunk og hash.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at der er blevet opbevaret narko på Give Campingplads, på campingpladsen i Brande, i en kælderlejlighed i Brande foruden en lejlighed i Fredericia.

Fra flere af disse steder er narkoen blevet pakket og solgt videre til en række personer samt videresendt til blandt andet Sverige. I den forbindelse har politiet blandt andet konfiskeret en del kontanter, vægte, opbevaringsposer samt dele af den narko, som politiet mener, der er blevet handlet med.

Anklager Tanja Mikkelsen oplyser, at politiet blev opmærksom på sagen via tilfældigheder. En anmelder kontaktede i efteråret 2017 politiet, fordi han havde mistanke om, at der blev kørt spirituskørsel ved campingpladsen i Give. Det var dog ikke en fuld bilist, men narko, som politiet fandt, da de dukkede op på campingpladsen.

Efterforskningen viste efterfølgende, at sagen havde tråde til et narkofund i sommeren 2017 i en kælderlejlighed i Brande, som politiet kom på sporet af efter et tip.

Ransagninger den 19. november 2017 i Give og 20. november 2017 i Brande var medvirkende til, at sagen voksede sig endnu større.

Dommen falder i februar

Ud over de seks tiltalte, og den 24-årige mand, som allerede er idømt 10 års fængsel i sagen i oktober, blev yderligere én person idømt fem års fængsel i juli for at have opbevaret narko i sagen.

Der er afsat otte retsdage til den nuværende sag ved Retten i Kolding, oplyser anklager Tanja Mikkelsen.

Sagen blev indledt mandag, hvor hun fremlagde sagen og indledte den omfattende dokumentation af de beviser, som efterforskningen er nået frem til.

Sagen fortsætter mandag 21. januar, hvor dokumentationen fortsætter, og hvor det forventes, at én af de seks tiltalte vil afgive forklaring. Desuden skal de to mænd, der allerede er dømt i sagen, vidne.

Der falder formentlig dom i begyndelsen af februar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lis’ mand blev formentlig smittet på sygehuset: - Jeg ville gerne have haft en anden afsked

Annonce