Annonce
forside

Narkocampisterne: Anklageren kræver mindst 75 års fængsel

Der er udsigt til lange fængselsstraffe, hvis det står til anklager Tanja Mikkelsen. Hun forlanger, at de seks tiltalte i narkosagen idømmes mindst 75 års fængsel samlet set. Arkivfoto

Der er lagt op til lange fængselsstraffe til alle seks tiltalte i sagen om store mængder narko, som blev fundet blandt andet på campingpladser i Give og Brande.

Vejle/Give: I et sidste forsøg på at fralægge sig noget af ansvaret for sin deltagen i en omfattende narkosag tog den 28-årige hovedtiltalte bladet fra munden onsdag i retten.

Anklager Tanja Mikkelsen var ellers parat til at komme med sine afsluttende bemærkninger. Men den 28-åriges forsvarer, advokat Gert Dyrn, anmodede retten om at lade hans klient sætte sig i vidneskranken igen.

Her forklarede han, hvordan han kunne have bitcoins til en værdi af 2,8 millioner kroner ved sin anholdelse. Hans kæreste havde fundet sms'er og kvitteringer frem, der skulle understøtte, at han var en ivrig investor, og at han solgte sine bitcoins, når kursen var høj, og købte igen, når kursen faldt.

- Det har ikke noget med narko at gøre, forsikrede den 28-årige og forklarede videre, at hans mange rejseaktiviteter blandt andet skyldtes, at han tog på IT-konferencer både i ind- og udland.

Han erkendte, at han havde haft lidt med narkosagen at gøre, men slet ikke i et omfang, der skulle gøre ham til hovedmand.

- Jeg har fået mig selv i en uheldig situation, og jeg skulle aldrig have sagt ja til at hjælpe. Det er noget, jeg har fortrudt mange gange siden i hvert fald, sagde han.

Og så tilføjede han, at han først blev klar over sagens omfang, da han blev præsenteret for politiets beviser på Vejle Politistation i november 2017.

Annonce

Jeg har fået mig selv i en uheldig situation, og jeg skulle aldrig have sagt ja til at hjælpe. Det er noget, jeg har fortrudt mange gange siden i hvert fald.

Den 28-årige, der anklages for at være hovedmand - i retten

Den, der trak i trådene

Man anklageren lod sig ikke overbevise af den 28-årige.

- Han forsøger at flytte det tunge ansvar over på nogen, som vi ikke har nogle beviser på, vurderede anklager Tanja Mikkelsen i sine afsluttende bemærkninger.

Hun mente ikke, at der var kommet nogle beviser på, at de mange penge i bitcoins stammede fra andet end lyssky aktiviteter.

- Han har handlet med narko, siden han var helt ung, og har ingen nævneværdige indtægter haft siden 2013. Derfor må vi lægge til grund, at hans bitcoins hidrører fra narko.

Anklageren argumenterede videre, at uanset, om der har siddet personer over den 28-årige og styret ham, så har han været den, der styrede og bestemte over de fem andre tiltalte i sagen.

- Han trækker i alle trådene, så alt tyder på, at han er bagmanden. Der kan sagtens være flere, som vi ikke kender til. Men så står de på niveau eller ikke særlig højt over ham, lød det fra Tanja Mikkelsen.

Store mængder giver lange straffe

Den 28-årige hovedmand, som boede i Vejle ved sin anholdelse, er tiltalt for at have besiddet mindst 37,5 kilo amfetamin, 502 gram kokain og 18.000 ecstasypiller.

Med så store mængder og med en rolle som hovedmand krævede anklageren, at han skal idømmes 16 års fængsel.

De to vejlensiske brødre på 28 og 32 år, som blev anholdt på campingpladsen i Give, er tiltalt for blandt andet at have besiddet omkring 12 kilo amfetamin, 10.000 ecstasypiller, 502 gram kokain foruden skunk.

Anklageren mente, at de to brødre havde udfyldt den samme rolle ved at have opbevaret, pakket og videreleveret narkotikaen efter ordre fra den 28-årige formodede hovedmand.

Anklageren lagde op til, et de to brødre skal idømmes ikke under 12 års fængsel.

Kræver fængsel og udvisning

Den formodede hovedmands 21-årige lillebror og dennes 20-årige kammerat - mente anklageren - lå et stykke længere oppe i hierarkiet end de to vejlensiske brødre.

Anklageren luftede muligheden for, at den 21-årige lillebror måske endda har haft endnu mere ansvar, end politiet kan bevise. Men på grund af de manglende beviser mod manden, og fordi både han og hans kammerat er både unge og ustraffede, "nøjedes" anklageren med at kræve, at de hver især fængsles i 13 til 14 år.

Hun henviste til, at de to har besiddet mindst 25,5 kilo amfetamin, 8.500 ecstasypiller og en række andre stoffer, samt opbevaret en ulovlig pumpgun og 100 pebersprays i en campingvogn på Brande Campingplads.

Endelig krævede anklager Tanja Mikkelsen, at den 35-årig mand fra Nr. Snede, som er tiltalt for at have besiddet fem kilo amfetamin og et halvt kilo kokain, skal idømmes ni til ti års fængsel. Desuden krævede hun ham udvist af Danmark til Polen, hvor han har statsborgerskab, og hvor han boede, indtil han var 15 år.

Sagen fortsætter fredag med de seks forsvareres afsluttende bemærkninger. Dommen falder formentlig 6. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce