Annonce
Vejle

'Goddag, det er fra banken': Sådan narrede en 22-årig mand en stribe ældre mennesker til at udlevere dankort og pinkode

Retten i Kolding. Foto: Michael Svenningsen
En 22-årig aarhusianer blev onsdag idømt en længere fængselsdom for et dusin bedragerisager mod ældre mennesker i Kolding og Vejle. Han overvejer nu, om sagen skal for landsretten.

Kolding/Vejle: Det endte med ét år og tre måneders ubetinget fængsel samt en række erstatningskrav til 22-årige Ahmad Mohammad Rajah Abdulmajid fra Aarhus.

Det besluttede dommer Jan Strange ved Retten i Kolding onsdag eftermiddag.

Ahmad var tiltalt for 12 forhold, der alle handlede om bedrageri og databedrageri mod seks ældre mennesker i alderen 86-96 år, der har bopæl i Kolding og Vejle.

Annonce

Ifølge anklageskriftet var Ahmad Mohammad og en uidentificeret gruppe medgerningsmænds modus operandi at udgive sig for at være konsulenter fra henholdsvis Sydbank, Nordea og Danske Bank.

Og med den falske titel kontaktede de ældre mennesker i Kolding og Vejle, som de fik til at udlevere både hævekort og pinkode, hvorefter de enten lagde vejen forbi en hæveautomat og hævede større kontantbeløb eller brugte hævekortene i dagligvarebutikker, i Matas og i en smykkebutik i Vejle.

I smykkebutikken forsøgte man at købe smykker for 32.000 kroner på en 96-årigs kreditkort, men det mislykkedes.

Men hvad man ikke havde held med at købe i Vejle, fik man franarret et ældre menneske i Kolding. Ved et af møderne, hvor man udgav sig for at være konsulent fra banken, lykkedes det nemlig at få smykker med til en værdi af mindst 150.000 kroner.

Ved et af møderne, hvor man udgav sig for at være konsulent fra banken, lykkedes det at få smykker med til en værdi af mindst 150.000 kroner.

Uddrag af artiklen

Derfor lød den samlede pengesum i sagen også på hele 265.000 kroner.

Søgehistorik førte til smykke-dom

22-årige Ahmad Mohammed Rajah Abdulmajid erkendte fra start ni af forholdene, men nægtede sig blandt andet skyldig i forholdet om smykketyveriet.

Anklageren kunne dog præsentere retten for Ahmad Mohammeds søgehistorik fra hans mobiltelefon fra den aften, som smykkerne forsvandt på. Her kunne man se, at han havde søgt på både "hvidguld" og "armbånd".

- Derfor tilsidesætter man hans forklaring som utroværdig, og retten anser det for bevist, at han af en af gerningsmændene fik udleveret et større antal smykker til mindst 150.000 kroner, siger pressekontaktsdommer Henrik Gjørup fra Retten i Kolding.

Annonce

Professionel kriminalitet

Ahmad Mohammed Rajah Abdulmajid endte også med at blive fundet skyldig i samtlige forhold.

Ved dommen lagde Jan Strange vægt på sagens store beløb, aktionernes professionelle karakter, og at det udelukkende var gået ud over ældre mennesker.

Med sig i bagagen havde den dømte en betinget dom på tre måneders fængsel, som han nu også skal afsone. Derfor lyder den samlede dom på ét år og tre måneders fængsel, selvom dommen for bedrageritilfældene i sig selv blev takseret til ét år.

Oveni er han pålagt ni erstatningskrav, hvor det største enkeltstående lyder på godt 31.000 til Danske Bank.

Det er dog ikke sikkert, at det sidste er hørt i sagen. Ahmad Mohammed Rajah Abdulmajid valgte nemlig at bruge de 14 dages betænkningstid, man har efter domsafsigelse, til at vurdere, om sagen skal ankes til landsretten.

Til gengæld var han hurtigere til at kære den fortsatte varetægtsfængsling, retten fastsatte efter dommen.

Torsdag besluttede landsretten dog, at han skal forblive bag tremmer.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce