Annonce
Vejle

Natalie Bondar tog selv initiativet: Genbrug blev vejen til at lære bedre dansk

Natalie Bondar er blevet bedre til dansk og har fået en større omgangskreds, efter at hun er blevet frivillig hos Kirkens Korshær på Flegmade. Privatfoto
Natalie Bondar er blevet bedre til dansk efter sit frivillige job i en genbrugsbutik. Nye frivillige betyder, at Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Vejle har kunnet udvide åbningstiden.
Annonce

Vejle: Et stykke frivilligt arbejde i en genbrugsbutik er godt for ens sprogkundskaber.

Det er Natalie Bondar, der er født i Ukraine, et levende bevis på.

Hun begyndte som frivillig i Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Flegmade, og i dag bevæger hun sig hjemmevant rundt i butikken. Hendes danskkundskaber er også blevet bedre.

- Vi kunne med det samme se, at der her gik en kvik pige rundt, som samtidig havde ben i næsen, og at vi kunne få glæde af hinanden. Natalie kommer og hjælper os i genbrugsbutikken, og vi kan så lære hende dansk, siger Marianne Sørensen, som har været frivillig i mange år og er med til rekruttere og modtage nye frivillige.

Annonce

Tog selv kontakt

Natalie Bondar stammer som nævnt fra Ukraine.

Da hendes mand, som er ingeniør, fik arbejde i Danmark, drog den 49-årige kvinde med. Hun fandt hurtigt ud af, at hendes oprindelige uddannelse som bankmanager, blandt andet på grund af sprogbarrieren, ikke gav job inden for bankverdenen.

Med de nye frivillige har det været været muligt for genbrugsbutikken på Flegmade at udvide sine åbningstider. Privatfoto

Og efter mange afslag på job og lange dage alene hjemme, tænkte den handlekraftige kvinde at hun måtte lære sproget og den danske kultur at kende. Hun tog derfor kontakt til Kirkens Korshær.


Covid-19 har betydet, at nogle af vores ældre frivillige har valgt at stoppe eller endnu ikke er vendt tilbage, så der er brug for, at nye hænder kan træde til.

Tommy Mølgaard, Kirkens Korhær.


Det valg har Kirkens Korshær ikke fortrudt, og efter et halvt år i butikken er Natalie Bondar  blevet betydeligt bedre til dansk. Hun er nu også startet på sprogskole og kan fint klare de mange funktioner i butikken, herunder at betjene kunder.

Annonce

Gode kolleger

- Jeg er glad for, at jeg valgte at blive frivillig i Kirkens Korshærs genbrugsbutik, og udover sproget er mine nye kollegaer gode til at tage mig med ud at se, hvordan andre ting i det danske samfund fungerer. Så jeg føler mig meget privilegeret, siger Natalie Bondar.

Samtidig er hun sammen med et par andre unge frivillige, blevet frivillig hos Kirkens Korshær på det rigtige tidspunkt.

- Covid-19 har betydet, at nogle af vores ældre frivillige har valgt at stoppe eller endnu ikke er vendt tilbage, så der er brug for, at nye hænder kan træde til, fortæller Tommy Mølgaard fra Kirkens Korshær.

Med de nye frivillige har det været været muligt for genbrugsbutikken på Flegmade at udvide sine åbningstider fra klokken 11 til 16.30 fra mandag til fredag, mens der om lørdagen holdes åbent fra klokken 10  til 13.

Skulle man  have lyst til at høre mere om at blive frivillig hos Kirkens Korshær, kan man  kontakte Tommy Mølgaard på telefon 21 56 97 98 eller på mailadressen moelgaard.tommy@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce