Annonce
Børkop

Natteravnene søger flere kvinder

Natteravnene består af teams, der helst skal være blandet kønnene imellem. Og også gerne aldersmæssigt. Her er det fra Odense. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Når Natteravnene skal til at flyve ud i Børkop og omegns natteliv, er der på nuværende tidspunkt mange mænd, der har meldt sig som frivillige. Så kvinder søges.

Børkop: Hos Natteravnene er det vigtigt, at der en god blanding af mandlige og kvindelige natteravne, der i deres gule jakker går rundt i aften- og nattelivet blandt de unge.

Men når det til foråret skal starte op i Børkopområdet, er der mangel på kvinder. Det er ganske enkelt klart flest mænd, som har meldt sig som frivillige.

- Det er bedst, at der ikke er en skævvridning mellem kønnene, så derfor søger vi flere kvinder, forklarer Michael Madsen, der er med i styregruppen hos Natteravnene Børkop og omegn.

Grunden til, at det er vigtigt, at der er blanding mellem kønnene, skyldes det signal, det kan give ude blandt de unge, som møder Natteravnene i aften- og nattelivet.

Men også blandt Natteravnene selv.

- Vi vil helst ikke sende rene herre-hold på gaden, da der godt kan gå lidt for meget maskulinitet i det. Eller det omvendte med rene kvindeteams. Det er vigtigt at mikse holdene, for så rammer man bredest, og det er ikke bare i Børkop, at der tænkes sådan. Det er en politik, Natteravnene følger i hele landet, siger han.

Annonce

Sådan tilmelder man sig

Hvis man ønsker at deltage som frivillig natteravn, kan man kontakte Michael Madsen på mlmadsen79@gmail.com.

Man kan også tilmelde sig via natteravnene.dk, hvor man også kan læse mere om, hvad foreningen står for.

En ekstra ven

Det er planen, at Natteravnene første gang skal flyve til foråret, når det bliver varmt nok til, at de unge samles i gadebilledet. Det vil sige, at marts er et godt bud på, at det er der, natteravnene flyver ud i aftenlivet.

- Vi vil ikke komme til at gå rundt i nattelivet, for der sker ikke noget i Børkop om natten. Det er om aftenen, at de unge samles i Børkop, og så tager de måske til de større byer senere på natten, forklarer han.

Natteravnene arbejder altid i hold på tre og altid ud fra, at de aldrig blander sig, men kun er synlige og observerende. At de aldrig følger nogen hjem, men gerne hjælper med at kontakte de rette. De går aldrig ind til private fester, men forbliver i det offentlige rum. Og de lytter, men de er ikke rådgivere.

- Vi vil heller aldrig blive et slags vagtværn. Vi er, hvad vi er. Nogle ansvarsfulde voksne, der kan være den der ekstra ven, der er godt at møde på sin vej, siger Michael Madsen.

Natteravnene består af teams, der helst skal være blandet kønnene imellem. Og også gerne aldersmæssigt. Her er det fra Skjern. Arkivfoto: Søren Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce