Annonce
Jelling

Omstridt mast ved fredet skov: Udvalgsformand vil undersøge placeringen nærmere

Karl Erik Lund, der er natur- og miljøudvalgsformand i Vejle Kommune, klippede i søndags snoren over til indvielsen af nye udefaciliteter på Brandbjerg Højskole. Nu overvejer Vejle Kommune at give Banedanmark lov til at sætte en 48 meter mobilmast op i samme område. Foto: Morten Pape
Formand for Vejle Kommunes natur- og miljøudvalg, Karl Erik Lund (DF), kan godt forstå, at naboerne føler sig generet, hvis en 48 meter høj mobilmast skal placeres ved Brandbjerg Sønderskov.

Brandbjerg: Da der i søndags var Naturens Dag på Brandbjerg Højskole stod Karl Erik Lund (DF), formand for natur- og miljøudvalget i Vejle Kommune, og hyldede højskolens naturskønne omgivelser.

Nu overvejer selvsamme Vejle Kommune at give Banedanmark tilladelse til at rejse en mobilmast på 48 meter i højskolens baghave, Brandbjerg Sønderskov.

- Det hænger ikke umiddelbart sammen. Hvis masten kommer til stå, så den generer udsigten, er det træls, og jeg kan godt forstå, hvis naboerne er trætte af placeringen, lyder det fra Karl Erik Lund.

Han fik æren at klippe snoren over, da nye udefaciliteter i form af mountainbikebane, bålhytte og toiletbygning blev indviet til Naturens Dag i søndags. Faciliteterne er blevet til i et samarbejde mellem Brandbjerg Højskole og Vejle Kommune og er offentligt tilgængelige.

Annonce

Brandbjerg Sønderskov

  • Skoven er ejet af Brandbjerg Højskole, men alle er velkommen til at bruge området, der blandt andet har shelters, bålhytte, mountainbikespor og vandreruten Grejsdalstien.
  • Skoven er fredet og har stået urørt siden 1997. Det betyder, at når træerne vælter, skal de blive liggende, mens nye træer skal så sig selv.
  • Godt en procent af Danmarks skov er urørt skov.

En balancegang

Da ansøgningen om mobilmasten ikke skal behandles politisk, er det op til kommunens forvaltning at give tilladelsen. Derfor har Karl Erik Lund ikke været vidende om sagens forløb, men han vil nu undersøge den nærmere.

- Det er en balancegang, hvordan man både passer på naturen og følger med udviklingen. Men jeg vil gerne prøve at spørge forvaltningen ind til, om man kan tage en dialog med Banedanmark om en anden placering, så masten kan genere mindst muligt, siger han.

Ifølge leder af Vejle Kommunes byggesagsafdeling, Ole Stokholm Lauridsen, er vurderingen, at masten ud fra planmæssige betragtninger godt kan være der. Det fortalte han i en tidligere artikel om emnet.

- Umiddelbart er der ikke noget, der skriger til himlen, om masten kan være der eller ej. Dog træffer vi selvfølgelig ikke en afgørelse, før vi har overstået nabohøringen, sagde Ole Stokholm Lauridsen til avisen.

Nabohøringen afsluttes i dag, torsdag 12. september. Herefter træffer Vejle Kommune en beslutning på baggrund af de kommentarer, der er modtaget.

Mastens placering

Banedanmark vil sætte en 48 meter høj mast op ved den røde prik. Den skal give bedre mobildækning i togene, som kører lige ved siden af på jernbanen. Kort: Google Maps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce