Annonce
Alarm 112

Naturbrand var en ren Alpe d'Huez for brandfolkene: Nu håber de på regnvejr

Det var hårdt arbejde for brandfolkene at slukke branden ved Tørskindvej mandag. Ilden løb nemlig op ad en stejl skrænt. Foto: TrekantBrand
Politiet formoder, at et cigaretskod eller lignende fra en forbikørende bil antændte branden ved Tørskindvej mandag.

Tørskind: Det gav mere sved på panden end sædvanligt, da brandfolk fra Billund og Egtved skulle slukke den naturbrand, som mandag klokken 13.09 blev anmeldt fra et skovområde ved Tørskindvej.

- Det trak nogle tænder ud, fordi branden løb op ad en stor skrænt med dårlige adgangsforhold, fortæller indsatsleder Jan Nielsen fra TrekantBrand i Billund.

Han fortæller videre, at det gav syre i benene på brandfolkene, som måtte bestige skrænten med slangekurve i hænderne, så der kunne komme vand op til de udsatte områder.

Annonce

- Det var ikke ligefrem som at slukke brand på en flad hede. Det var mere som at bestige Alpe d'Huez, beskriver indsatslederen.

Han anslår, at der blev brugt mellem 50-60.000 liter vand på at slukke det brændende skovområde.

Cirka en hektar (10.000 kvadratmeter) nåede at brænde, og fra politiets side lyder formodningen, at det har været et cigaretskod eller lignende fra en forbikørende bil, som antændte branden. I al fald startede den i vejkanten og bredte sig herfra i vestlig retning, oplyser vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

Håber på regn og varme

Branden blev så grundigt slukket, at der ikke er behov for efterslukning tirsdag, men til gengæld advarer både vicepolitiinspektøren og indsatslederen om, at man fortsat skal være varsom i naturen, som bare bliver tørre og tørre i øjeblikket.

- Så længe, der ikke kommer regn, og det blæser, som det gør, så er det altså ekstremt tørt, siger Jan Nielsen.

Han forklarer, at det ny, friske græs ikke gror ret hurtigt, fordi det mangler vand og varme.

Derfor han den visne vegetation hurtigt fange an og hjælpe en naturbrand til at sprede sig med lynets hast.

- Selvom jorden er våd, som den faktisk var, da det brændte på heden, så løber ilden bare i de tørre græstotter hen over vandpytterne, forklarer indsatslederen og tilføjer:

- Det er det, der gør det farligt. Regn og varme kunne hjælpe på det hele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce