Annonce
Egtved

Naturfredningsforening glæder sig over afgørelsen

Uffe Rømer glæder sig over Fredningsnævnets afgørelse, men han venter dog stadig med at juble stort, til fredningen er helt endelig. Arkivfoto

Det er glædeligt, at Fredningsnævnet har fulgt Danmarks Naturfredningsforenings forslag, lyder det fra lokalformand Uffe Rømer, der dog venter med at række armene helt i vejret.

Vejle Ådal: Det var en glad formand for Danmarks Naturfredningsforenings (DN) lokalafdeling i Vejle, Uffe Rømer, der mandag aften erfarede, at Fredningsnævnet har besluttet at tage DN's fredningsforslag af Vejle Ådal til følge.

- Det er vi meget glade for, og det kan kun være en festdag for DN, lyder det fra Uffe Rømer.

Alligevel venter han med at tro, at fredningen er helt endelig.

- Jeg føler mig ret sikker på, Fredningsnævnets afgørelse vil blive påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som erfaringsmæssigt kan have en sagsbehandlingstid på op til to år. Det er vi nødt til at afvente, siger han.

Annonce

Flere bliver glade for fredning

For modstandere af en fredning har der været hele vejen igennem, men Uffe Rømer holder fast i, at der ikke er nogen grund til at være så bekymret for, hvad en fredning vil få af konsekvenser.

- Man vil stadig kunne drive landbrug, skovbrug og dambrug, selvom ådalen er fredet, der vil blot være nogle restriktioner, siger han.

DN's erfaring viser, at de steder, hvor en fredning er gennemført trods protester, er flere af dem, der i starten var modstandere, endt med faktisk at være glade for fredningen.

- Hvis man spørger Vejle Kommunes cirka 110.000 mennesker, vil jeg også tro, at langt flertallet vil synes, det er en god idé at sikre den smukke ådal for fremtiden, fortæller Uffe Rømer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce