Annonce
Debat

Naturkanon. Den udsigt over ådalen glemmer man aldrig

Morten Laursen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Miljø- og Fødevareministeriet vil lave en dansk naturkanon med 15 unikke steder/områder i Danmark, og ministeriet beder om forslag.

Vi landmænd arbejder dagligt ude i naturen, og hver især har vi sikkert vores yndlingssted - et sted, man finder smukt, måske et sted, man kan finde ro og samle sine tanker, eller et sted, familien nyder at gå ud til, hvis tiden byder sig.

Nogle gange har offentligheden adgang til disse steder, og så kan vi da lige så godt promovere stedet, hvis vi mener, det fortjener at komme på listen over særlig skattet dansk natur.

Derfor har jeg foreslået turen ind til Salten Profilet. Det stykke Danmark er helt unik.

Man skal dreje ned ad Engetvedvej i Tømmerby (mellem Tolstrup og Katrinedal Mark) og køre ned mod Salten Å.

Den enorme og storslåede udsigt, man får over ådalen, glemmer man aldrig.

Godt nede ad Engetvedvej kommer man til en parkeringsplads. Herfra går turen til fods gennem skoven ind til den helt unikke indlandsklint Salten Profilet, hvor fortidens forskelligheder tydeligt ses på jordlagene i klintvæggen.

Dette område er unikt, og turen fører os ned i en af Danmarks smukkeste ådale forbi ekstensivt landbrug, overdrev, lyng og gennem ekstensiv skov, der langt hen ad vejen er overladt til sin egen vildskab.

Målet er Salten Profilet, hvor man virkelig kan fornemme de enorme kræfter, hvormed isen har bearbejdet landskabet.

Mere dansk og helt unikt kan det ikke blive.

Turen er ikke vanskelig, og den er dejlig uanset årstid, og om man er sammen med hele familien, eller man trænger til at vende tanker i ensomhed.

Alle kan sende forslag til naturkanonen indtil søndag 23. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce