Annonce
Give

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Børnegården Søndervang kunne sidste år fejre 25-års jubilæum med trylleshow og fællesspisning. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Navnene på to daginstitutioner i Give giver anledning til forvirring blandt børn, forældre og hos kommunen, men forhåbentlig ikke så længe endnu. Børnegården Søndervang indleder nemlig sin søgen efter et nyt navn.

Give: Den ene af daginstitutionerne i Give skal have nyt navn.

Det er Børnegården Søndervang, der sidste år kunne fejre 25-års jubilæum, som af flere årsager nu skal hedde noget andet.

En af årsagerne til den kommende fornyelse er, at navnene på to af de daginstitutioner, der findes i Give, ligger for tæt op ad hinanden.

Annonce

- Det har længe været et ønske fra Vejle Kommune, at Børnegården Søndervang skulle skifte navn, da navnene på de to institutioner i Give til forveksling ligner hinanden. Vi oplever, at det ofte skaber forvirring blandt forældre, børn og ikke mindst internt i Vejle Kommune, siger Børnegården Søndervangs leder Helle Ladefoged Jensen med henvisning til Søndermarkens Børnehus, der ligger få hundrede meter fra Børnegården Søndervang.

Et navneskifte kan også være med til at forhindre en anden misforståelse. Modsat hvad navnet ellers kan indikere, er der nemlig ingen dyr på adressen, hvor den kombinerede vuggestue og børnehave ligger.

- Derudover har Børnegården Søndervang gennemgået en større renovering, og der er samtidig opført en ny tilbygning, så også set i det lys giver det mening, at tiden nu er inde til, at vi skal have et nyt navn, siger lederen.

Navn præsenteres efter sommerferien

Hos Børnegården Søndervang er man klar over, at et navneskifte kan være forbundet med mange følelser for både medarbejdere og forældre til de børn, der går der. Derfor vil man inddrage både personale, forældre og sågar alle interesserede i sin søgen på det kommende navn.

- Der vil således frem til slutningen af maj være mulighed for at afgive sit forslag til et nyt navn. Det sker ved at udfylde og aflevere en seddel med sit forslag i den opstillede postkasse i institutionen, oplyser Helle Ladefoged Jensen.

Alle forslag vil blive gennemgået, og herefter vil der blive udvalgt fem kandidater, som personalet og daginstitutionens bestyrelse vil stemme om. I sidste ende skal navnet også godkendes af kommunens dagtilbudschef.

Helle Ladefoged Jensen forventer, at det kommende navn kan offentliggøres efter sommerferien.

Det har længe været et ønske fra Vejle Kommune, at Børnegården Søndervang skulle skifte navn, da navnene på de to institutioner i Give til forveksling ligner hinanden.

Helle Ladefoged Jensen, leder Børnegården Søndervang
Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Alarm 112

Det startede med en sms bag rattet: Nu bliver 48-årig fremstillet i grundlovsforhør for dødstrusler mod betjente

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

VEJLE

Første varsel om muligt trafikmareridt: Om tre uger spærres vital bro en hel weekend - senere skal den rives ned og genopbygges

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Hvilken er din favorit? Efter 1600 festivalkoncerter: Her er den bedste og den værste set og hørt af anmelderen

Annonce