Annonce
Børkop

Nedlukningen betyder ikke det store for takinerne, panteren Carlos og de andre dyr - og dog

Der bygges nyt i Skærup Zoo. Blandt andet en ekstra legeplads ekstra og mere plads til takinerne. Privatfoto
Danmark er atter lukket ned, men det rammer denne gang ikke Skærup Zoo særligt hårdt. Men stille står det nu ikke helt, selvom det er vinter, og der er lukket.
Annonce

Skærup: Takinerne skal have mere plads foran indgangen ind til Skærup Zoo.

De pudsige dyr, der ligner en blanding mellem en ged og en okse, må dog vente lidt med at træde ind i nye tider, for først skal der bygges.

Længere inde i haven vil Carlos og de andre jaguaer til foråret opleve, at der vil være lidt mere liv nede i det hjørne Skærup Zoo, hvor de store kattedyr holder til.

Her er man i gang med at forme en ny legeplads.

- Vi lærte sidste år, at der manglede en legeplads mere, for især børnefamilierne søgte hen mod vores legeplads ved indgangen, hvilket ikke var optimalt i en tid, hvor folk skulle holde afstand, siger Karina Schou, der er direktør for Skærup Zoo.

Så der skulle holdes ekstra øje med området, og det blev også en slags øjenåbner for personalet.

- Det var ret tydeligt, at vi mangler en legeplads for det lidt større børn, så den er vi i gang med at få lavet oppe i den ende ved panterne, siger hun.

Der bliver tale om en lidt større legeplads end den nuværende, og dermed vil der snart være leg i to hjørner af zoo.

Annonce

Fylder tyve år

Skærup Zoo fylder i år 20 år, og det vil til juni blive markeret, men dog ikke på en stor og kraftfuld måde. Tiden er ikke rigtig til at lægge store planer.

- Vi tager det, som det kommer, men vi vil da gerne lige markere, at vi til juni efterhånden har eksisteret som åben zoo i tyve år, siger hun.


Vi tager det, som det kommer, men vi vil da gerne lige markere, at vi til juni efterhånden har eksisteret som åben zoo i tyve år

Karina Schou, ejer af Skærup Zoo


Lige nu er Danmark lukket ned, og det er de zoologiske haver også. Men modsat i foråret, hvor nedlukningen gjorde ondt dybt ind i økomien, er det lige meget nu. For det er vinter, og dermed er Skærup Zoo alligevel lukket ned for besøgende.

- Nedlukningen er bestemt ikke lige meget på det personlige plan, for vi er jo, ganske som alle andre, bare ved at være corona-trætte, men hvis en nedlukning kan betyde, at vi som land kommer bedst muligt gennem de hårde vinteruger, så er det jo vigtigst. Og hvad angår det arbejdsmæssige, fortsætter vi som normalt, siger hun.

Dog er der et men derude:

- Vi planlægger at åbne til påsken, og det håber vi på, at vi stadig kan. Men lige nu tænker vi ikke så meget på det. Vi får ordnet tingene og passer dyrene, ganske som vi plejer, siger Karina Schou.

Takinerne, som denne charmebøf her, skal have mere plads. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce