Annonce
Vejle

Nedlukningen er forlænget: Butikker tænker smart for at sælge bare lidt

I januar er gågaden uden den sædvanlige travle strøm af mennesker. Men mange butikker knokler på for at holde gang i salget under nedlukningen. Foto: Torben Juhler
Vejles detailhandel er ikke gået i dvale, blot fordi butikkerne er tvangslukkede. Mange forsøger via sociale medier at holde gang i salget, så kunderne afhenter ved døren.

Vejle: Byens gågade er stort set rømmet for folk, og mange af butikkerne på Vejles strøg og i shoppingcentret Bryggen er tvangslukkede på grund af coronapandemien.

Onsdag aften forlængede regeringen nedlukningen af landets udvalgsvarebutikker med yderligere tre uger, men chefen i City Vejle, Andreas Kiis Antonsen oplever ikke, at modløsheden breder sig i midtbyen.

- Jeg ser en masse butikker, der virkelig knokler på for at finde små huller i markedet. De arbejder med, hvordan de skabe en omsætning for sig selv. Flere benytter sig af Instagram-salg, hvor de laver livearrangementer og går deres produkter igennem. Så kan kunden bestille og afhente i butikkens dør, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Annonce

Står i en ekstrem situation

Andre butikker sørger for udbringning, og flere kører nu selv ud med mad til for eksempel Bredballe, fordi udbringningstjenesten Wolt ikke leverer derud.

- Folk har samlet kræfter og er klar igen. Man kan ikke sidde og vente, men man må bruge de kanaler, man har, siger citychefen.

Forlængelsen af restriktionerne kom ikke som den helt store overraskelse for Andreas Kiis Antonsen, selvom alle håber, at tvangslukningen af hovedparten af Bryggens og gågadens butikker bliver så kort som muligt.


Alle, jeg taler med, tager situationen meget alvorligt. Vi skal virkelig være disciplinerede nu, og man kan ikke bare lige mødes.

Andreas Kiis Antonsen, citychef


- Alle tager situationen meget alvorligt og ved, at vi står i en ekstrem situation. Ingen mødes lige, og det er mit indtryk, at alle gør, hvad de kan, så vi kan få åbnet hurtigst muligt, siger citychefen.

Annonce

Vil vise butikkerne bag kulissen

Selv på citykontoret, hvor der blot sidder tre ansatte, har man valgt at arbejde hver for sig og hjemmefra for ikke at risikere at smitte hinanden.

Men det betyder ikke, at City Vejle blot afventer udviklingen og først trækker i arbejdstøjet igen, når butikkerne atter må åbne.

- Vi arbejder benhårdt i kulissen for at sætte vores medlemmer i scene. Vi er ved at producere en video-serie om, hvordan butikkerne arbejder under nedlukningen. Det bliver et indblik i butikkernes hverdag, fortæller han.

Omkring 30 butikker har meldt sig til, og optagelserne finder sted mandag og tirsdag i næste uge. Efter en redigering og sammenklipning kan vejlensere se med, når City Vejle lægger de første videoer på Facebook i slutningen af ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Charlotte blev overfaldet og truet med kniv: De psykiatriske patienter er blevet farligere

Annonce