Annonce
Vejle

Nedrivning skal helt af bordet: René siger nej til kompromis

René Vilstrup-Bie vil have AAB Vejle og Vejle Kommune til at søge om 100 procent dispensation fra regeringens seneste ghettolov. Arkivfoto: Yilmaz Polat

René Vilstrup-Bie, der er medlem af repræsentantskabet i AAB Vejle, vil have boligselskabet og Vejle Kommune til at søge om 100 procent dispensation fra ghettolovens krav om nedrivningslov.

Annonce

Vejle: Medlem af repræsentantskabet i boligforeningen AAB Vejle René Vilstrup-Bie vil kæmpe for, at Finlandsparken helt undtages fra nedrivningskravene i regeringens seneste ghettolov.

Hvis ikke Finlandsparken får dispensation helt eller delvist, vil loven betyde, at 317 ud af de 529 lejligheder enten skal rives ned, sælges eller omdannes til ældre- og/eller ungdomsboliger.

Onsdag kom det frem, at Vejle Kommune og boligforeningen AAB Vejle sammen vil sende en dispensationsansøgning til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Heri går parterne efter en dispensation, så 68 procent - og ikke kun de lovbestemte 40 procent - af boligerne i Finlandsparken kan forblive almene boliger.

Dispensationsansøgningen skal godkendes af AAB's repræsentantskab på et møde på tirsdag, 19. februar, men det bliver uden René Vilstrup-Bies stemme.

- Jeg mener, at vi kan argumentere for, at Finlandsparken skal have 100 procent dispensation fra ghettoloven, så vi bevarer samtlige lejligheder som almene boliger. Og jeg tror, at folketingspolitikerne vil være lydhøre, siger René Vilstrup-Bie.

Han sætter sin lid til, at regeringspartierne vil friholde Finlandsparken, fordi aktuelle beskæftigelsestal viser, at hvis bare yderligere 14 beboere kommer i arbejde, vil Finlandsparken ikke længere falde ind under regeringens ghetto-definition.

Jeg mener, at vi kan argumentere for, at Finlandsparken skal have 100 procent dispensation fra ghettoloven.

René Vilstrup-Bie
Finlandsparken. Foto: Mette MørkDCIM/100MEDIA/DJI_0393.JPG
Annonce

68 procent er risikabelt

- Jeg vil derfor opfordre Vejle Kommune og AAB til at sætte sig forhandlingsbordet igen og enes om at søge en fuld dispensation, altså 100 procent, forklarer René Vilstrup-Bie.

- Jeg vil samtidig sige, at parterne skal have al mulig ros for de forslag, de har lagt frem. Men hvis vi kun går efter det mål, der hedder 68 procent, kan vi risikere at skulle rive boliger ned, hvis nogle af de gode projekter, der er lagt frem, måske ikke når at komme i mål, forklarer René Vilstrup-Bie.

René Vilstrup-Bie er også socialdemokratisk folketingskandidat, men han understreger, at han i denne sag udtaler sig som beboervalgt medlem af repræsentantskabet i boligforeningen AAB. Han bor selv i Grønnedalen ved Løget.

Finlandsparken er i dag på listen over landets 15 hårde ghettoområder. Et bredt folketingsflertal vedtog 22. november sidste år en ny lov, der slår fast, at kun 40 procent af boligerne i disse områder må være almene boliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce