Annonce
Vejle

Nedrivningen starter på mandag: Byskole gør klar til at rive ejendom ned for at bygge nyt

Denne tegning viser, hvordan det nye skolehus bygges sammen med Ankerhus på hjørnet af Ørstedsgade og Nørrebrogade. Illustration: Kirstine Seligmanns Skole
Kirstine Seligmanns Skole har opkøbt en ejendom i Ørstedsgade, som nu rives ned for at give plads til et nybygget skolehus med plads til de grønne og naturvidenskabelige fag.

Vejle: På mandag går de første håndværkere i gang med at nedrive ejendommen Ørstedsgade 4. Den nedslidte ejendom med rødmalet facade og afskallede vinduer skal give plads til et helt nyt skolehus til elever og lærere på Kirstine Seligmanns Skole, som i forvejen ejer naboejendommen, Ankerhus. Et samlet projekt til omkring 40 millioner kroner.

Skoleleder Vibeke Juul Johansen glæder sig over, at skolen dermed kan begynde at føre en årelang plan ud i livet.

- Kirstine Seligmanns Skole har arbejdet på det her længe og sparet penge op og købt bygningen og fået godkendt byggeplanerne hos Vejle Kommune. Nu er vi endelig klar til at sætte byggeriet i gang. Og vi synes, at vi gerne vil sætte noget i gang netop i denne tid, hvor så meget lukker og stopper på grund af corona-krisen. Det er en glæde for os, at vi på den måde kan give arbejde til lokale håndværkere, siger Vibeke Juul Johansen.

Byggeriet af den nye skolebygning skal efter planen gå i gang sidst i marts og forventes færdig i august 2021.

Privatskole i 138 år

Privatskolen Kirstine Seligmanns Skole blev grundlagt i 1882.

Skolen beskriver sig selv som boglig skole, der fornogle år siden tog en strategisk beslutning om at skærpe sit naturvidenskabelige fokus.

Dette mål skal den nye skolebygning være med til at realisere.

Kirstine Seligmanns skole har 550 elever fra 0. til 10. klasse og 40 børnehavebørn.

Skolen købte i 2013 Ankerhus og i 2019 ejendommen i Ørstedsgade 4.

I år 2000 købte skolen ejendommen Nørrebrogade 12, som i dag er et moderne byggeri, som ligger nabo til Ankerhus.

Skolen har hovedadresse på Herslebsgade 3, som ligger om hjørnet for nybyggeriet.

Grønt og energirigtigt

Projekteringen af bygningen er sket i tæt samarbejde med arkitekter og ingeniører fra Rambøll, og skolelederen fortæller, at man har været på flere inspirationsbesøg blandt andet på Greentech House på Nørremarken, fordi byggeriet skal være energi- og miljøvenligt. Der placeres således solceller på taget til strøm og varmt vand, og benyttes genanvendt regnvand i toiletterne.

Tanken er, at disse elementer også skal bruges i undervisningen af eleverne, så skolen kan sætte fokus på de naturvidenskabelige fag, programmering og teknologi.

Den nye "grønne" bygning skal også huse et madkundskabslokale, et såkaldt madlaboratorium, og nogle af råvarerne skal eleverne selv dyrke i en byhave på toppen af bygningen.

- Arkitekterne har desuden indtænkt et multirum, som giver plads til både større møder, bevægelse, leg og dans. De er særligt vigtigt for en byskole, som os, hvor udenomspladsen er begrænset, forklarer skoleleder Vibeke Juul Johansen.

Annonce

1650 kvadratmeter

Den nye bygning, som bygges sammen med skolens lysegule hjørnebygning, Ankerhus, bliver på 1650 kvadratmeter. De to nederste etager kommer til at rumme multirummet. På første sal bliver der desuden klasselokaler, og på anden sal indrettes lokaler til naturvidenskabsfag, og i tagetagen indrettes særlige lokaler til de såkaldte STEM-fag, som står for science, teknologi, engineering og matematik. Endelig bliver der på taget også indrettet byhave. Ombygningen, som har være udbudt i licitation, udføres af Vejlefirmaet Raunstrup i hovedentreprise.

Skoleleder Vibeke Juul Johansen fortæller, at skolegården får en ekstra dimension, når byggeriet er overstået, fordi den nye skolebygning udstyres med en bred, vinklet trappe, som både kan bruges til at sidde og lege på og som scene og hvad man ellers får lyst til.

- Vi glæder os meget til, at huset står færdigt, og vi håber, at andre skoler kan finde inspiration hos os, ligesom vi har søgt inspiration hos andre forud for det her byggeri. Vi vil meget gerne samarbejde med andre, understreger privatskolelederen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Jelling

Børnefamilierne strømmer til: Nu er der ventelister til alle byens institutioner

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce