Annonce
Billund

Nedsæt en kommission

Poul Erik Kristiansen fra Billund håber, at der bliver rettet op på de skæve forhold for rengøringsmedarbejderne på Sdr. Omme Skole. Arkivfoto: Orla Lund

Læserbrev: Hurra for lokalpressen, når den er bedst – godt hjulpet på vej af en modig rengøringsassistent!

Nu håber jeg så, avisen følger den utroværdige rengørings-udbuds-aftale fra Sdr. Omme op, så vi kan følge med i, om personalet fortsat, ifølge kontrakten, er bundet af en helt igennem urimelig arbejdssituation. Nu blev beslutningstagernes chefer (politikerne) i hvert fald vækket, og det er tilsyneladende en forudsætning for, at der i det mindste bliver set på udbudsmaterialet. Men i artiklen skinnede det næsten igennem, at der ikke var noget at gøre, nu der er en kontrakt med privat aktør.

Nu ved vi jo fra nedsatte kommissioner, at det næsten ligner mølposer (ufatteligt at der kan gå år, før der i Tibet-kommissionen findes ud af, hvem der har sagt hvad!). Så det er måske ikke løsningen i denne presserende sag. Det må også være let at finde de papirer, der indeholder udbudsmaterialet, men det bliver sikkert sværere at finde frem til, hvem der vil tage ansvaret. I sidste ende kommer kommunen nok til at spæde til og få det til at ligne ordnede forhold.

Hele denne frit valgs/privatiseringsbølge er ikke faldet lige heldigt ud alle steder. Når nu kommunen skal til at kigge på tidsforbrug og kvadratmeter, kan de jo passende tage hjemmehjælpernes rengøringstider under lup også. Der må ligge en afprøvet rengøringsopgave til grund for, hvor meget tid der skal sættes af. Jeg forestiller mig, at det er overkommeligt med sådan en enkelt opgave, men prøv så lige at gange det op med antal opgaver på en arbejdsdag. I det private firma jeg benytter, ligner det akkordarbejde.

Klager over rengøringen kom der jo, og så blev der sagt, at der ikke bliver sat tid på opgaverne(!).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Børkop For abonnenter

DSB har sløjfet morgentoget: Så nu må Sander en time tidligere op - eller fryse 40 minutter uden for skoledøren

Annonce