Annonce
Ikast-Brande

Det regner ind: Nedslidt klubhus skal bygges om

Finn Brostrup, NSG-formand, håber, at ombygningen af klubhuset snart kan gå i gang. Fodboldspillerne trænger hårdt til nye og bedre faciliteter, påpeger han. Arkivfoto: Peter Hald
Gammelt og medtaget klubhus på stadion i Nørre Snede skriger på håndværkere, men fodboldklubben NSG har en plan for ombygningen.
Annonce

Nr. Snede: Mange års slid og manglende vedligeholdelse har sat sit præg på fodboldklubben NSG's klubhus på stadion i Nørre Snede.

Klubhuset, som hidtil har været ejet af kommunen, skal overdrages til NSG, og det ser klubben faktisk frem til. Det vil betyde, at klubben får bedre muligheder for at sætte skub i en meget tiltrængt ombygning.

Men først skal klubben have fundet nogle penge.

- Vores håb er, at vi kan få samlet nok penge ind, så vi kan få realiseret de planer, vi har haft i flere år. Ikast-Brande Kommune frigiver nu klubhuset, og så bliver det os, der skal stå for det. Det betyder, at vi får lettere ved at spørge lokale virksomheder, om de vil sponsorere, siger Finn Brostrup, der er formand for NSG.

Det har længe været på tale at renovere det slidte klubhus, men forhandlingerne med kommunen har trukket ud, og coronaen har givet yderligere forsinkelser, oplyser Finn Brostrup.

NSG fik tidligere 400.000 kroner af kommunen til renovering af klubhuset, men de penge har NSG ladet stå indtil videre, fordi det beløb ikke ville række langt.

Nu lyder meldingen fra kommunen, at hvis NSG selv kan finde 800.000 kroner, så vil kommunen lægge 800.000 kr. oven i. Dermed er der tale om beløb, hvor det kan lade sig gøre at få lavet en gennemgribende renovering af klubhuset, og NSG er i gang med at indhente tilbud.

Klubben er i gang med at søge penge fra fonde, men foreløbig har man ikke fået svar fra fondene.

Annonce

Utæt tag og ødelagte vandrør

Tanken er at bevare den bygning, hvor kiosken er, men ellers skal alt andet med omklædningsrum og teknikrum rives ned, og der skal bygges noget nyt i stedet.

- Klubhuset er megaslidt, og det regner ind. Det er ikke forsvarligt, understreger NSG-formanden.

For at sætte kronen på værket, så er vandrøret til det varme vand sprunget flere steder, så NSG har været nødt til at lave en aftale med Nørre Snede Hallen om, at fodboldspillerne kan bade i hallens omklædningsrum.

Træværket i NSGs klubhus har det ikke godt. Det regner ind, og loftet er hårdt medtaget. Foto: Finn Brostrup

Alt i alt haster det mere og mere med at få sat gang i ombygningen af det gamle klubhus, der stammer fra 70'erne.


Klubhuset er megaslidt, og det regner ind. Det er ikke forsvarligt.

Finn Brostrup, formand for NSG


- Vi har indhentet to tilbud. Kommunen vil så tage det billigste. De skulle have sagt god for det i sidste uge, men vi har ikke hørt noget endnu. Entreprenørfirmaet EMR, som har afgivet det billigste tilbud, er vi allerede i dialog med. Problemet er, at vi ikke har hørt noget fra de fonde, vi har søgt, fortæller Finn Brostrup.

Annonce

Klar til at rykke

- Hvis vi ikke kommer i gang med fondene, så får vi ingen penge fra kommunen. Vi skal i gang. Men hvis vi får held med at få penge fra fondene, er vi rimeligt langt, og vi kan også overveje at sætte frivillig arbejdskraft ind, understreger Finn Brostrup.

Klubhuset er et tidligere svømmebad, og NSG er spændt på, om der viser sig nogle trælse overraskelser i de gamle rør.

- Vi ved ikke rigtig, hvad der venter os, når vi begynder at rive ned, siger Finn Brostrup.

- Vi skal have spaden i jorden så snart som muligt. Når vi får grønt lys, går vi straks i gang og gør alt hvad vi kan for at få enderne til at nå sammen, tilføjer han.

NSG samarbejder med naboklubben EIF om fodbold, og der er omkring 200 medlemmer, heraf er over 100 aktive.

NSG's klubhus ved stadion i Nr. Snede stammer helt tilbage fra 70'erne og er slidt ned. Men klubben satser på snart at kunne starte på den længe ventede ombygning. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket er fortsat bekymrende højt: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Annonce