Annonce
Vejle

Nedtælling til sygepleje-strejke: De drøfter fortsat nødberedskabet på Vejle Sygehus

Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen - fotograferet på vej til en forhandling i Forligsinstitutionen i København fredag 7. maj 2021. Sygeplejerskerne har stemt nej til et overenskomstforlig, som fagforeningen havde forhandlet hjem med arbejdsgiverne. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Der er fuld gang i forberedelserne til den forestående strejke blandt landets sygeplejersker, der foreløbig forventes at starte natten til fredag.

Vejle: Der er fuld fart på forberedelserne til den strejke, der kan ramme sygehusene natten til fredag. Det oplyser Sygehus Lillebælt til Vejle Amts Folkeblad.

Inden den lovligt varslede strejke kan sættes i gang natten til fredag den 21. maj, skal der aftales et nødberedskab, så de, der er akut syge eller alvorligt syge, ikke rammes af en eventuel strejke.

Drøftelserne af dette nødberedskab var endnu ikke afsluttet mandag eftermiddag, godt tre døgn, før konflikten bryder ud.

Annonce

Sygehus Lillebælt oplyser, at man først forventer at have et nødberedskab klar tidligst tirsdag aften eller onsdag formiddag, selvom konflikten har været varslet siden den 21. april.

Ifølge Dansk Sygeplejeråd er både coronaafsnit, børne- og kræftområder samt psykiatrien undtaget fra konflikten.

Afdelinger på Vejle Sygehus, der rammes af strejke

Hvis ikke forhandlingerne i Forligsinstitutionen bærer frugt, tyder meget på, at konflikten ender i en strejke, der kan starte allerede natten til den 21. maj. Ifølge Dansk Sygeplejeråd vil en strejke ramme seks afdelinger på Vejle Sygehus:

 • Dagkirurgisk Afsnit
 • Hjertemedicinsk Ambulatorium A540
 • Medicinsk Ambulatorium med tilhørende dagafsnit
 • Opvågning og Intermediærafsnit
 • Ortopædkirurgisk Ambulatorium
 • Øjenafdelingen, Operation og Ambulatorium

Hvad så nu?

Selvom konflikten er varslet, er der ingen sikkerhed for, at de 5364 sygeplejersker, der er udtaget til konflikt - herunder en del af dem på Vejle Sygehus - rent faktisk skal strejke fra natten til fredag.

Ifølge Dansk Sygeplejeråd er der tre mulige scenarier, som har en afgørende betydning for sygeplejerskernes strejke.

Hvis konflikten løses inden midnat torsdag 20. maj, vil en strejke ikke længere være nødvendig.

Hvis ikke konflikten løses, kan forligsmanden, der har til opgave at hjælpe parterne til enighed, vælge at udsætte den varslede konflikt i to gange 14 dage, så den principielt først træder i kraft 17. juni.

Løses konflikten ikke, og bliver den heller ikke udskudt, vil de sygeplejersker, der er blevet udtaget til strejke, skulle strejke.

Dansk Sygeplejeråd understreger over for Vejle Amts Folkeblad, at man ikke ønsker en konflikt.

Det stemte sygeplejerskerne nej til

 • Lønstigning på 5,02 procent over tre år for ansatte i regioner og kommuner.
 • De fleste sygeplejersker er ansat i regionerne. Her er der aftalt en særlig pulje til lønforbedringer. Det betyder, at sygeplejersker med 4-10 års samlet beskæftigelse får et pensionsgivende tillæg på 3000 kroner om året.
 • Desuden stiger sygeplejerskernes 10-års-tillæg med yderligere 650 kroner om året.
 • For sygeplejersker i kommunerne er der afsat særlige midler i de såkaldte lige- og lavtlønspuljer.
 • De betyder, at sygeplejersker med 4-10 års sammenlagt beskæftigelse får et tillæg på 2150 kroner om året. Der er også aftalt en stigning i 10-årstillæget på 2150 kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce