Annonce
Vejle

Nej tak til Løvens Hule: Vejlenser viser iværksætteriets op- og nedture i ny TV2-satsning

Christian Toft Jakobsen, 26, fra Vejle og hans kæreste, Josefine Østerby, 26, er folkene bag virksomheden Baser, der sælger parasolfødder og tilhørende sandsække. De har selv udviklet produkterne, der bliver forhandlet i både Bauhaus, Silvan og store tyske byggemarkeder som Hagebau og Pflanzen-Kölle. Foto: Baser

Sammen med kæresten har Christian Toft Jakobsen sat alt ind på at lykkes med fælles firma. Et nyt TV2-program følger virksomhedens udvikling over et år.

Vejle/Aarhus: - På en forretningstur til Thailand mødte vi en professor fra London School of Economics, der sammenlignede vores produkt for en Canada Goose-jakke. I momentet kiggede vi lidt undrende på hinanden, men med tiden gik det op for os, hvad han havde ment. Vi var nødt til at tænke større, mere internationalt og markedsføre derefter, siger Christian Toft Jakobsen.

Det har den 26-årige vejlenser og forretningspartneren, Josefine Østerby, 26, nu gjort med deres Aarhus-baserede virksomhed Baser, der sælger en innovativ letvægts-parasolfod, som de selv har udviklet.

Fire dele i komposit-materiale, alle kan flytte rundt på, et samlende spænde og specialfremstillede vind og vejr-resistente sandsække, der agerer anker ovenpå parasolfoden. Alt sammen patenteret, mobilt og i nordisk design - og meget mere folkeligt end først antaget.

- Professoren gjorde os opmærksomme på, at det ikke var i high end-butikker, vi skulle sælge parasolfoden, men i byggemarkeder. Ligesom Canada Goose-jakken er vi et allemandsprodukt. Det er lidt dyrere end mellemklassen og løser nogle helt lavpraktiske problemer hos forbrugeren. Vi skal finde snitpunktet mellem massemarkedet og det stærke brand, siger Christian Toft Jakobsen.

Som et led i dén proces har virksomheden, der tidligere hed Plinthit, relanceret sig under navnet Baser.

Man bygger flyet, mens man flyver. Vi har lagt strategien efter den feedback, vi har fået fra markedet. Før vi kom ind hos nogle af de store byggemarkedet såsom Hagebau i Tyskland, var vi nødt til at opbygge nogle referencer. I år har jeg kørt 120.000 kilometer og banket på døre syd for grænsen.

Christian Toft Jakobsen, salgschef i Baser

Baser

Virksomheden Baser, der før hed Plinthit, sælger innovative parasolfødder og sandsække.

Produkterne, der er fremstillet i letvægts-materialer, skal blandt gøre det nemmere for parasol-ejere løbende at flytte parasollen.

Kæreste- og iværksætterparrret Christian Toft Jakobsen og Josefine Østerby er stiftere af virksomheden og har selv udviklet produkterne.

Idéen til parasolfoden kom fra Josefine Østerbys gigtplagede far, der savnede et alternativ til de kendte tunge parasolfødder.

Parasolfoden består af fire dele. Tre fødder og en ring, der spænder om parasollens stang. Delene er lette og i komposit-materiale, der gør parasolfoden vind- og vejrresistent og nem at flytte. Foto: Baser

120.000 kilometer på ét år

Man fristes til at spørge, hvorfor pokker to unge universitetsstuderende har set lyset i at sælge et produkt, der henvender sig til et helt at segment, end de selv tilhører.

Mens jævnaldrende iværksætterspirer udvikler apps, software og ungdommelige produkter med en helt anden sexappeal, virker tankegangen mere jordnær hos Baser, der er funderet i lige dele god gammeldags snusfornuft og ungdommeligt gå-på-mod.

- Jeg tror ikke, de iværksættere, der læner sig tilbage og stoler på den perfekte eksekveringsplan, får nok fart på til at have nogen gennemslagskraft på markedet. De, der kaster sig hovedkulds ud i tingene, har stor risiko for at snuble undervejs. Det handler om at finde mellemstadiet, og det er det, vi sigter efter, siger Christian Toft Jakobsen.

Mens Josefine Østerby står for den daglige ledelse, tager han sig hovedsageligt af salg og kundepleje. Især med forretnings-flirten rettet mod det tyske marked, som i 2018 har stået for 80 procent af virksomhedens omsætning.

- Man bygger flyet, mens man flyver. Vi har lagt strategien efter den feedback, vi har fået fra markedet. Før vi kom ind hos nogle af de store byggemarkedet såsom Hagebau i Tyskland, var vi nødt til at opbygge nogle referencer. I år har jeg kørt 120.000 kilometer og banket på døre syd for grænsen, siger Christian Toft Jakobsen.

Iværksætterparret, der også er kærester privat, tog for fire år siden beslutningen om starte virksomhed sammen - få måneder inde i forholdet. Siden har de været tilknyttet Studentervæksthus Aarhus, og fra 5. november kan man opleve dem få sparring på skærmen af den garvede erhvervsmand Jacob Risgaard i den nye TV2-satsning "365 dage til succes".

Parasolfoden fra Baser har blandt andet til formål at gøre det lettere for kunden at flytte parasollen og den normalt immobile parasolfod rundt i haven. Foto: Baser
Annonce

Store følelser på spil

Det nye program, hvor Baser-stifterne medvirker, går bag facaden på den iværksætterbølge, der har ramt Danmark.

Modsat DR1-succesen Løvens Hule, som Baser har takket nej til at være med i, skildrer "365 dage til succes" en række startup-virksomheder på godt og ondt.

Netop mulighedrn for at vise pendanten til det rosenrøde billede, der sommetider tegnes af iværksætteri, er grunden til, at Christian Toft Jakobsen og Josefine Østerby har indvilget i at lade seerne følge virksomhedens udvikling over et år.

- Der er risiko, der er opture, og der er store følelser på spil. Som man kommer til at se i programmet, har det været nederlag på nederlag på nederlag. Og SÅ vender det. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har siddet og banket hovedet ned i rattet, lyder det fra stifteren.

I dag er Baser vokset til 11 ansatte, og man fornemmer, det er med en vis stolthed, at Christian Toft Jakobsen, der er student fra Rødkilde Gymnasium, fortæller om den udvikling, man kan opleve i TV-programmet.

- Vi vil gerne vise, at det uden en kæmpestor investor er muligt at lave gedigen produktionsvirksomhed, der ikke bare er tech, tech, tech. I tråd med firmaets strategi, har vores investeringsfonde målsætninger over 10 år og ikke to, siger han.

Baser optræder i to afsnit af "365 dage til succes", der bliver sendt 5. og 12. november.

For fire år siden - kun få måneder inde i forholdet - stiftede Christian Toft Jakobsen og Josefine Østerby virksomheden og hjertebarnet Baser. I dag har de ni ansatte og optræder selv som henholdvis salgschef og daglig leder. Foto: Baser
Annonce

Ejeraftale ved første blik

Det er først indenfor det seneste år, der for alvor er kommet vind i parasol-sejlene hos Baser-projektet. Men det stod allerede tidligt klart, at det var all-in eller ingenting. Både som iværksættere og kærestepar.

- Det var meget tidligt nogle meget store og langsigtede beslutninger, vi skulle træffe som par. Josefines forældre er advokater, og da vi skulle til at skyde penge ind i virksomheden, fik de hurtigt sat i stand, at vi skulle have en ejeraftale. Der sad vi så efter fire måneder sammen og gennemgik en 45 siders kontrakt, om hvem der skulle arve hvad i tilfælde af børn, dødsfald eller utroskab, siger Christian Toft Jakobsen og griner.

Vel hjulpet på vej af familiære råd, sparring på og uden for TV-skærmen og utallige kilometer på de tyske motorveje har Baser i indeværende år øget sin omsætning med cirka 500 procent siden sidste år.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Kultur

Her er de seks navne: Danmarks største havefest har musikprogrammet klar

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Jelling

Alla får en hue, ikke kun en uge: Familien i Jelling har ventet og ventet, og nu er der svar

Annonce