Annonce
Debat

Nej tak til mundbind - en tilbagevenden til de gamle dyder vil vel egentligt være det bedste

Annonce

Læserbrev: Og så skal vi alle til at bære mundble. Godt nok har vi et lavt smittetryk, men når nu de andre gør det, så er det vel en god idé.

Erland Rasmussen. Privatfoto

Men kunne vi ikke først starte med at desinficere vores hænder, som vi gjorde, da pandemien startede?

I visse dagligvareforretninger er man ligeglade. Ikke noget med standardiserede standere med ordentligt, tyktflydende håndsprit og engangshandsker.

Her i området har én forretning gemt spritdispenseren bag indkøbskurvene, en anden har håndsprit liggende sammen ugens kataloger. Her skal nævnes, at en enkelt vinduesrens kan dukke op som forslag til desinfektion (jeg har fotodokumentation).

Til gengæld springer en stor del af kunderne over afspritningen, unge som gamle. De gode vaner fra dengang er glemt.

Nu skal vi så pålægges at bære mundbind, men en tilbagevenden til de gamle dyder vil vel egentligt være det bedste. Og denne gang ikke med en appel til folks velvilje og samfundssind, men som tvang. Både for kunder og forretninger.

Og med hygiejnestandere og skilte lige midt i ind- og udgang, så vi ikke kan undgå at støde ind i dem. Hvis kunderne afviser, så er det "ud af min butik".

Det er rigtigt, at smittespredningen øges. I indvandrerkredse, hvor man bor tæt, det har været kendt længe, men nu også på Danish Crown-slagteriet i Ringsted, hvor et større udbrud er opstået blandt polske medarbejdere, som også bor sammen i større grupper.

Både Danish Crown og fagforeningen NNF bedyrer, at den havde de ikke set komme. Forbløffende, for hvis man har fulgt med i de tyske mediers omtale af Tönnies-skandalen, så bliver Tönnies ofte omtalt sammen med hollandske Vian og netop Danish Crown.

Danish Crown har vidst, hvad der kunne ske, men har været ligeglade. Forholdene i Danmark er ikke nærheden af de tyske forhold, men advarselslamperne burde have blinket hos Danish Crown og medført forholdsregler.

Mundbind er en slags social distance, som først bør anvendes, når smitten er helt ude af kontrol. Og vi har til gode at se beviser for, at mundbind virkelig hjælper.

De lande, som har anvendt mundbind i længere tid, Spanien, England og USA, har jo ikke ligefrem prangende resultater.


Indtil smittespredningen øges i alle samfundsgrupper, bør vi vende tilbage til afspritning og til at holde afstand som et absolut krav.

Erland Rasmussen


Indtil smittespredningen øges i alle samfundsgrupper, bør vi vende tilbage til afspritning og til at holde afstand som et absolut krav.

Og har jeg efter et liv som fabriksarbejder overhovedet forstand på virus? Tja, lige så meget som hoteldirektøren, der krævede sundhedsministeren hjem fra ferie, direktøren for rejsebureauerne, som krævede lettelse for rejsereglerne, folketingsmedlemmet, der krævede mange flere tilskuere på Vejle Stadion, og alle de andre, som ikke har stået med det endelige ansvar.

Annonce
Annonce
Kultur

Teater om gyldne leveregler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce