Annonce
Udland

Netflix klipper i omdiskuteret selvmordsscene fra serie

Lucy Nicholson/Reuters

En scene, der har fået kritik, fra Netflix-serien "Døde piger lyver ikke" bliver lavet om.

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix laver en kontroversiel scene fra den populære serie "13 Reasons Why" fra 2017 om.

Serien, der har fået den danske titel "Døde piger lyver ikke", fortæller historien om en teenager, der tager livet af sig selv.

Den er baseret på en bog med samme titel og handler om hovedpersonen Hanna og forløbet op til, at hun begår selvmord.

I sidste del af første sæson viser den omdiskuterede scene seriens hovedpersonen, der tager livet af sig selv i et badekar.

Netflix har oplyst på Twitter, at det laver om på scenen fra den to år gamle serie på baggrund af råd fra "lægefaglige eksperter".

- Sammen med skaberen Brian Yorkey og producenterne bag "13 Reasons Why" har vi besluttet at redigere i scenen, hvor Hanna tager sit eget liv, skriver selskabet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge filmmagasinet Variety vil scenen med teenageren Hannah i badekarret slet ikke være med i den redigerede version af serien.

I stedet vil seerne opleve at se hovedpersonen stirre ind i et spejl, hvorefter billedet skifter over til at vise hendes forældres reaktion.

Netflix bekræfter over for dr.dk, at ændringen vil gælde i alle lande.

Serien har fået kritik fra blandt andet det amerikanske Parents Television Council (Forældres tv-råd, red.), der mener, at serien glorificerer selvmord.

Forældrerådet har opfordret til, at serien bliver fjernet helt, men byder Netflix' tiltag velkommen.

I første sæson afleverer hovedpersonen en række kassettebånd til en ven. Båndene er samlet med til at beskrive, hvorfor hun tager sit eget liv.

Den anden sæson af serien blev udgivet i maj, og Netflix har bestilt en tredje sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce