Annonce
Trekantområdet

Ni sagde ja ved drop in-vielse i Kolding: Nu overvejer præsterne at lave drop in-dåb

Sådan så det ud under Kulturnatten i Skt. Nicolai Kirke, da Benjamin König var præst ved de første drop in-vielser i Kolding. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Der skal måske justeres lidt på konceptet, men generelt er præsterne i Skt. Nicolai Kirke glade for deres debut med drop in-vielser. Det tilbud takkede ni par ja til på Kulturnatten. Næste skridt bliver sandsynligvis drop in-dåb.

Kolding: Det vakte opsigt hos adskillige medier og blandt mange kirkegængere, da Skt. Nicolai Kirke besluttede sig for at lave drop in-vielser på Kulturnatten. Hele ni par nåede at blive viet på uformel vis, inden præsterne kunne holde sen fyraften i fredags.

Selv om de endnu ikke har evalueret arrangementet i fællesskab, er både Henriette Bacher Lind og Benjamin König så tilfredse med forløbet af drop in-vielserne, at begge præster har lyst til at gentage tilbuddet ved en senere lejlighed.

- Om det er noget, vi skal gøre på et par bestemte datoer i løbet af året, eller om det skal foregå igen på Kulturnatten, det er noget af det, vi skal evaluere, fortæller Benjamin König.

Hans kollega, Henriette Bacher Lind, uddyber:

- Med ni vielser på Kulturnatten er der ingen tvivl om, at vi har ramt ned i et behov for en mere uformel måde at blive viet på. Jeg synes, det var en stor tilfredsstillelse, at vi på den måde hentede nogle af de bryllupper til kirken, som måske var endt som et rådhusbryllup i stedet. Og vel at mærke uden at vi er gået på kompromis med det, som vi synes, at kirken skal stå for.

Umiddelbart var hun tilfreds med Kulturnatten som ramme for drop in-vielserne, hvor kommende ægtefolk blot kunne dukke uanmeldt op, så længe de medbragte en såkaldt prøvelsesattest, der var udfyldt på forhånd hos kommunen.

- Jeg ved ikke, om det skal foregå igen på Kulturnatten, men umiddelbart var det en fin og festlig ramme, for der kommer altid mange mennesker i kirken på den aften. Og der var helt sikkert mange, som i år mødte frem både af nysgerrighed og i solidaritet med dem, som blev viet, siger Henriette Bacher Lind.

Drop in-dåb

Der er allerede drop in-dåb flere steder i landet. Her fungerer det således:

Man kan komme alene og blive døbt, eller man kan tage sin familie med.

Børn skal være ledsaget af forældre.

Det eneste, man skal huske, er sit pas eller kørekort samt sit CPR-nummer.

Dåbsattesten bliver afleveret med det samme, eller bliver eftersendt, hvis det er nødvendigt.

Plads til justeringer

Begge præster fortæller, at der er flere ting, som kan justeres i forhold til debuten på Kulturnatten. Først og fremmest undervurderede de, hvor lang tid det tog at gennemføre vielserne.

- Vi fik temmelig travlt, må jeg indrømme. Og det betød, at vores tidsplan skred en smule. Det tog en del tid at få udfyldt alle dokumenter og få talt med brudeparrene, og så hjalp det heller ikke, at internetforbindelsen røg midt i det hele, fortæller Benjamin König, der forestiller sig, at man næste gang vil sikre sig, at der er en kordegn til stede til at klare al papirarbejdet, så præsterne kan koncentrere sig om samtalen med de kommende ægtefolk og om selve vielserne.

Flere gæster ude på kirkebænkene savnede også, at vielserne foregik for åben mikrofon. Det kan Henriette Bacher Lind godt forstå.

- Vi havde valgt at slukke mikrofonerne for at gøre det til en intim oplevelse for brudeparrene, men jeg synes fint, vi kan holde talerne for åben mikrofon, for det vil gøre det til en bedre oplevelse for dem, som følger med ude på kirkebænkene.

Annonce

Drop in-dåb

Ud over flere drop in-vielser er præsterne også begyndt at tale om at holde drop in-dåb, som man allerede har set det andre steder i landet.

Men det er på visse punkter en større sag, og derfor har Skt. Nicolai Kirke taget alle bykirkerne med i samarbejdet, så der eventuelt kan være drop in-dåb på skift mellem kirkerne.

- Teologisk er der lidt flere hensyn at tage ved en dåb, og derfor har vi også ønsket, at det skal ske i et samarbejde med de andre bykirker. Men jeg tror, det bliver til noget, at vi kan holde de første drop in-dåb til foråret, siger Henriette Bacher Lind.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Finalesejr gav iværksætter et vigtigt skulderklap: Det forpligter, når man siger tingene højt

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce