Annonce
Sport

Nicki Bille er idømt fire måneders fængsel

Nicki Bille nægtede slag mod dørmand og trusler mod sygeplejerske, men er nu dømt for det.

Fodboldspilleren Nicki Bille er fredag i Københavns Byret idømt fire måneders ubetinget fængsel i sag om vold, narko og trusler.

Bille har erkendt, at han tilbage i oktober i en brandert truede en cyklist med en luftpistol i Larsbjørnsstræde i København. Samtidig har han erkendt at have været i besiddelse af 0,26 gram kokain.

Angriberen har dog nægtet, at han skulle have slået en dørmand i ansigtet med knyttet hånd. Han har også nægtet, at han under en indlæggelse, hvor han blev behandlet for skudsår, skulle have truet en sygeplejerske.

Ikke desto mindre har retten valgt at dømme ham for de to forhold også.

- Hvorvidt du har mulighed for at bede om at afsone i fodlænke, er noget, du skal tale med din forsvarer og Kriminalforsorgen om, siger retsformand Henrik Tornberg i forbindelse med domsafsigelsen.

Efter domsafsigelsen trak Bille og hans advokat, Asser Gregersen, sig tilbage for at drøfte, om dommen skal ankes. Og det skal den.

Bille vil kun erkende at have skubbet dørmanden, som endte med en brækket næse og flere ugers sygemelding. Og han nægter fortsat at have truet sygeplejersken.

Inden dommer og domsmænd trak sig tilbage for at votere, blev en såkaldt personundersøgelse vedrørende Bille læst op. Af den fremgik det, at han i efteråret 2018 havde haft problemer med misbrug af både alkohol og kokain.

Han kunne i perioden finde på at tage kokain op til fire gange om ugen.

Men efter at han i juledagene blev ramt af et skud fra et haglgevær - det skete i hans lejlighed - har han efter eget udsagn taget tilværelsen op til revision.

De dårlige venner omgås han ikke længere, og han får medicin mod sin adhd. Og misbruget er lagt på hylden.

- Jeg har det rigtig dejligt. Jeg har fået glæden tilbage, fordi jeg er stoppet med det, fortæller Nicki Bille.

Han er i øjeblikket klubløs, men han siger, at han vil i gang igen med fodbolden. Også selv om hans højre arm lider under, at han blev ramt af skud.

Det var netop i forbindelse med behandlingen for skudsårene, at Nicki Bille var indlagt på Rigshospitalet, hvor han endte i et skænderi med en sygeplejerske. Et skænderi, som altså ifølge byrettens dom endte i trusler.

Nicki Bille er tidligere straffet for vold. Blandt andet derfor har det ifølge retsformand Tornberg været udelukket at idømme ham en betinget dom.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv var forbi Boelskilde i weekenden

Annonce