Annonce
Sport

Nicki og Mie er ægtepar i rallybilen

Mie og Nicki Aagaard Johansen er gift og kører rally sammen. Hun som codriver, han som kører. Sammen har de et roligt familieliv, blandt andet med hunden Hector, udenfor motorsportens stressede verden. Foto: Søren E. Alwan

Nicki og Mie Aagaard Johansen kører rally. Det kan godt blive stresset og vildt undervejs, men når de kommer ud af bilen, er de et ægtepar som alle andre. Påskelørdag kører de deres første DM sammen.

Hatting: Man plejer at sige, at IKEA-testen er det ultimative bevis på, at et parforhold fungerer. Kan man samle et IKEA-møbel sammen - uden at rive hovedet af hinanden - går man en lys fremtid i møde.

Mie Aagaard Johansen og Nicki Aagaard Johansen tog testen det ekstra skridt. De stod og manglede en muret garage til deres rallybil og besluttede sig for at købe en, som var muret op et andet sted. De pillede den ned, transporterede mursten, træ og tagplader til deres fælles hjem i Hatting, og byggede den op igen fra grunden.

- Det er den ultimative IKEA-test, siger Nicki Aagaard Johansen og griner.

Han og konen blev gift sidste år. Begge er kendte navne inden for rallysporten. Mie Petersen, som hun hed før brylluppet, har været co-driver i en årrække for diverse succesfulde kørere, og Nicki Aagaard Johansen har skruet i rallybiler, siden han var 15 år gammel.

- Det startede, da jeg kom i lære i sin tid som lastbilmekaniker hos Scania. Der var et par kolleger, som kørte rally, og langsomt kom jeg mere og mere med. Men jeg gik altid med den der drøm om at køre selv engang. Sidste år gik den drøm i opfyldelse, siger Nicki Aagaard Johansen.

Gennem rallyen mødte han Mie, og de to blev gift sidste år. Kort efter kørte de deres første løb sammen.

Jeg har stået og skruet i rallybiler, siden jeg var 15 år. Det, at jeg nu har fået min egen, er en drøm, der går i opfyldelse.

Nicki Aagaard Johansen, rallykører.
Ægteparret kører i en Opel Kadett C fra 1976. De kører i en klasse, hvor der optræder nye biler, men har ingen ambitioner om at vinde DM endnu. - Det er sjovt, at folk kommer forbi og siger, at de havde sådan en bil som barn, siger Nicki Aagaard Johansen. Foto: Søren E. Alwan

Hun kan skælde ud

Det emmer af idyl i villaen i Hatting. Hector, parrets lalleglade kæmpe af en hund, tager glad imod, når man ankommer. Den er et gadekryds. En blanding af en boxer, berner senne og broholmer. Langt fra et perfekt, racerent kræ, men et godt billede på parrets ægteskab.

Alt behøver ikke at være perfekt, og det nyder de tydeligvis begge.

Der går masser af myter om ægtepar i biler. Når manden kører, vil konen bestemme og omvendt, og ret hurtigt kommer man så på kollissionskurs. Når Mie og Nicki Aagaard Johansen kører rally sammen, er rollerne klart fordelt. Hun er codriver, og han kører, og det er der respekt for.

- Når vi sætter os ind i rallybilen, accepterer vi, at nu er det motorløb. Når vi kommer ud derfra, lever vi familielivet. Vi kan begge godt lide at hygge, siger Nicki Aagaard Johansen.

Mie Aagaard Johansen er kendt for at sige sin mening, hvis køreren ikke leverer. Sådan er det også, når hun har med sin ægtemand at gøre.

- Hun kan godt skælde ud, men der kommer som regel et skat bagefter, og det tager jo lige toppen af det, siger han og griner.

Garagen, som huser rallybilen, er den ultimative IKEA-test. Den er hentet andetsteds og bygget op igen fra grunden. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Gammel bil, gammel kone

Nicki Aagaard Johansen kører i en Opel Kadett C fra 1976. Den er imponerende velholdt, og han har selv puslet om den, så den kan køre optimalt. Men han befinder sig i en klasse med helt nye biler, så han regner ikke med at vinde noget.

- Jeg plejer at sige, at jeg har en bil, der er 40 år for gammel, siger han.

Konen indskyder med det samme:

- Både bilen og konen er gammel, siger hun og skraldgriner med henvisning til, at der er en 13-årig aldersforskel på de to.

Det er første gang, at Nicki og Mie Aagaard Johansen stiller til start sammen ved DM. Han ser det som en mulighed for at vise, at han er en stabil kører.

- Jeg ved jo godt, at jeg ikke vinder DM, men jeg skal ud og vise, at jeg er her. At jeg stiller op hver gang, og at jeg er stabil. Det må være det første mål, siger han.

Mie Aagaard Johansen er benhård som codriver og fortæller klart og tydeligt, hvis hun er utilfreds. Men der går ikke gammelt ægtepar i den. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Bil med børnesæde

Mie Aagaard Johansen kører også hollandsk rally med Steen Andersen, og her virker Nicki som mekaniker, når de er af sted. Da han tog sin licens, var der tidspunkter, da parret var i Holland en dag for at køre hjem og deltage i et klubrally dagen efter.

Forskellen i professionalisme på den hollandske serie og et klubrally er nærmest ubeskrivelig. Men man skal igennem fire klubrallys for at kunne tage sin licens. De foregår typisk på en parkeringsplads, hvor der er opstillet kegler.

- Vi kørte klubrally i vores familiebil. En Skoda med børnesæde bagi og to Pepsi Max i kopholderen. Folk sagde til os, at vi var sindssyge, siger Mie Aagaard Johansen.

Det gik også en kende galt, da Nicki Aagaard Johansen ikke kunne få bilen smidt rundt om en kegle med en håndbremsevending, fordi den var for tung bagi. Han endte med at blive frustreret og køre over en kantsten.

- Der måtte jeg altså lige give et møgfald. Men bagefter kan vi grine og pjatte af det, siger Mie Aagaard Johansen.

Annonce

Hun er uundværlig

Men licensen fik han, og nu venter det første DM. Det køres i Horsens og omegn påskelørdag. Et løb, som de har arrangeret sammen.

- Jeg er rigtig glad for at have Mie med. Hendes erfaring betyder enormt meget for mig, og jeg kan lære meget af hende. Hun er uundværlig, siger Nicki Aagaard Johansen.

Under begge forlygter står navnene William og Hector. William er Nicki Aagaard Johansens søn fra et tidligere forhold, og Hector er gadekrydset, der vogter haven. Navnene er, selvfølgelig, det første man ser, når bilen kommer bragende imod en.

- Der er ikke nogen af os to, der er ret gode til at sidde stille, men vi nyder virkelig også familielivet og det, vi har her, siger Nicki Aagaard Johansen og peger ud af garagevinduet og ind mod villaen.

Første prøve ved første DM afdeling køres klokken 12.23. Efter planen slutter det hele omtrent klokken 18.00.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Annonce