Annonce
Navne

Nicklas Segatz Mortensen er 21 år og selvstændig: - Jeg har en meget stærk selvdisciplin

Nicklas Segatz Mortensen er 21 år og en ihærdig iværksætter. Foto: Kristina V. Skjoldborg

For Nicklas peger pilen kun én vej, og det er fremad. Han har startet sit eget webbureau, hvor han designer hjemmesider for større og mindre virksomheder.

Vorbasse: Nicklas Segatz Mortensen er 21 år og ejer af webbureauet Oaksdale i Vorbasse, hvor han designer hjemmesider for virksomheder. Selvom firmaet kun er fire måneder gammelt, har han allerede haft omkring 15 kunder.

- For mig er det vigtigste at have et godt samarbejde med kunden, så jeg går altid grundig til værks, siger Nicklas, der har lært sig selv alt, hvad han kan inden for IT og det at drive og udvikle en forretning.

- Jeg har en meget stærk selvdisciplin, og det har jeg altid haft. Når der er noget, jeg vil, sætter jeg mig ned og lærer det, indtil jeg kan det.

Annonce

Det bedste er, at jeg er min egen chef og kan selv styre hvor og hvornår, jeg vil arbejde.

Nicklas Segatz Mortensen, ejer af webbureauet Oaksdale

Iværksætter i gymnasiet

Vejen til at blive iværksætter begyndte allerede, da han gik på gymnasiet i Vejle. Her eksperimenterede han med at programmere og lave smartwatches.

- Men det gik hurtigt op for mig, at jeg ikke kunne hamle op med de store giganter som Apple eller Garmin, så det droppede jeg, forklarer Nicklas.

I stedet begyndte han at fokusere på det, han alligevel lavede som hobby - at designe hjemmesider. Han havde lidt småjobs og arbejdede også en del gratis for at få sit navn frem. Under sit sabbatår rejste han til Barcelona for at arbejde på et callcenter. Det stoppede han hurtigt med, da han fik kontakter til forskellige virksomheder at lave hjemmesider for. Siden kom han tilbage til Danmark og har i de seneste fire måneder fået opbygget sit nuværende webbureau.

Fortid i FixMinOpgave

Firmaet FixMinOpgave ringer sandsynligvis en klokke hos flere. Det var det firma, der tilbød studerende at lave deres opgave mod betaling. Firmaet blev etableret i 2017, men i maj 2018 nedlagde forbrugerombudsmanden forbud, og sidenhen er firmaet blevet lukket. Nicklas var en del af firmaet sammen med kammeraten Frederik Drews, der var firmaets ansigt udadtil. Nicklas er ikke stolt over, hvordan det endte, og mener virksomheden kørte af sporet.

- Vi var ikke enige om, hvordan firmaet skulle drives. Frederik tog det hen et sted, hvor jeg ikke kunne være med længere. Jeg ville gerne sætte fokus på unges stress og pres i gymnasiet, men det kom aldrig frem, fortæller Nicklas, der endte med at træde ud af firmaet

- Jeg kommer aldrig til at lave noget som FixMinOpgave igen, men jeg har fået et netværk i iværksættermiljøet, hvilket har hjulpet mig i processen med mit nuværende firma.

Kæreste betyder alt

Nicklas Segatz er ikke i tvivl om, hvad der er tiltalende ved iværksætterlivet.

- Det bedste er, at jeg er min egen chef og kan selv styre hvor og hvornår, jeg vil arbejde, siger Nicklas, der på nuværende tidspunkt bor sammen med sin kæreste hos hendes forældre ude på landet ved Vorbasse. Det er også derfra, han driver sin forretning.

På længere sigt, når økonomien er til det, og virksomheden kører på skinner, vil de dog gerne finde deres eget. Nicklas erkender, at han ikke kunne arbejde så intensivt med sin virksomhed, hvis det ikke var for kæresten.

- Hun støtter mig i alt, hvad jeg laver i Oaksdale, men er også god til at sige til, hvis hun synes, jeg lige skal tage en pause. Det betyder virkelig meget at have hendes opbakning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv var forbi Boelskilde i weekenden

Annonce