Annonce
Trekantområdet

Nicolai Biograf byder på film om de uledsagede flygtningebørn og filmens instruktør

Kolding: Mandag den 9. september kl. 16.30 sætter Nicolai Biograf fokus på emnet "uledsagede flygtningebørn" med dokumentarfilmen "Drømmen om Danmark" af instruktør Michael Graversen, som også selv kommer for at give et oplæg om filmens temaer, dens tilblivelse og migration i sig selv.

Efter filmen deltager instruktøren i en debat om filmen, EU og migration. Michael Graversen har foruden “Drømmen om Danmark” lavet endnu en film om ledsagede flygtningebørn, nemlig “Ingenmandsland” fra 2013. Begge film har vundet en række priser ved internationale festivaler.

Filmen giver et barsk indblik i, hvad der ofte sker med de uledsagede flygtningebørn, som hvert år forsvinder fra landets asylcentre. Wasiullah er som danske drenge er flest. Han hænger ud med sine venner, tager selfies, joker og flirter med piger. Efter tre år på et asylcenter i Danmark, hvor han ankom som uledsaget ung dreng fra Afghanistan, er Danmark med andre ord blevet hans hjem. Da han fylder 18 år, modtager han dog sit endelige afslag på asyl og tvinges til at forlade landet.

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce