Annonce
Billund

Nicolai fra Billund er med i British Open: Dyster mod verdenstoppen

Nicolai Højgaard får massiv støtte med sig hjemmefra, da blandt andre hans forældre og brødre er taget med til Skotland. Arkivfoto: Kim Fisker

Torsdag morgen går det løs for unge Nicolai Højgaard, som for første gang skal spille mod hele den professionelle verdenselite ved British Open.

Annonce

For et par uger siden vandt 17-årige Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golfklub EM for amatører, og udover den flotte titel i sig selv var sejren samtidig adgangsbillet til en af sportens absolut største turneringer: British Open.

I år spilles turneringen på den for golfspillere kendte skotske bane Carnoustie, og allerede mandag var han klar på træningsanlægget som led i sine forberedelser. Siden er det blevet til et par brugbare træningsrunder, og særligt tirsdag fik han meget godt med sig, da han spillede med Thorbjørn Olesen, som er eneste anden dansker på startlisten.

- Det var dejligt at spille med en dansker, jeg ser op til, og som kender banen godt, siger han og henviser til, at den i øjeblikket bedst placerede dansker på verdensranglisten i 2015 vandt en anden stor turnering på netop Carnoustie.

Under træningsrunden blev Nicolai Højgaard således kyndigt vejledt om, hvor på banen det eksempelvis kan være særligt fatalt at slå et skævt slag, og så gjorde det bestemt ikke noget, at Danmarks mest vindende golfspiller gennem tiderne gik sidste del af runden med de to danske deltagere.

- Det var super fedt, at Thomas Bjørn kom med ud på banen og snakkede med os. Den runde lærte jeg meget af, siger han.

Jeg synes ikke, det er urealistisk at klare fredagens cut, så længe jeg holder mig til det, jeg kan finde ud af, men jeg vil gerne sigte lidt højere end det.

Nicolai Højgaard, debutant ved British Open
Annonce

Tror på sig selv

I det hele taget har den unge Gyttegård-spiller tanket meget selvtillid gennem den seneste tid, og det er der bestemt ikke noget at sige til. Udover at han som nævnt vandt EM for amatører for et par uger siden, så fik han i sidste uge EM-bronze med det danske landshold, hvor hans tvillingbror Rasmus i øvrigt også var med på holdet.

- Jeg føler mig rigtig godt spillende og har en klar idé om, hvor boldene flyver hen, siger Nicolai Højgaard, som ikke tænker alt for meget over, hvor stort det egentlig er at blive den yngste danske debutant i turneringen nogensinde og kun være én blandt fire amatører ud af de 156 startende golfspillere.

Han er da heller ikke taget hele vejen til Skotland bare for at være med.

- Jeg synes ikke, det er urealistisk at klare fredagens cut, så længe jeg holder mig til det, jeg kan finde ud af, men jeg vil gerne sigte lidt højere end det, siger Nicolai Højgaard uden at ville sætte tal på.

Både torsdag og fredag skal han spille sammen med habile golfspillere, som ligger henholdsvis nummer 21 og 50 i verden, men det skræmmer ham ikke at tænke på, hvordan han har det i kroppen klokken 8.25 lokal tid, når han teer ud på første hul.

- Det kommer helt sikkert til at krible i kroppen, men det bliver fedt nok at mærke, og mest af alt glæder jeg mig utrolig meget, siger han.

Annonce

En tiger til træning

Helt upåvirket af de uvant store rammer er Nicolai Højgaard dog langt fra, og det mærkede han særligt torsdag aften, da en levende legende kom i nærheden af ham på træningsbanen.

- Jeg har lige set Tiger Woods for første gang. Da han kom ind på træningsbanen, kiggede alle på ham, så tiden nærmest gik i stå. Det var for vildt at opleve, og der var pludselig dobbelt så mange tilskuere ved træningsbanen, siger han og tilføjer nok halvt i alvor og halvt drømmende:

- Det kunne være fedt at få ham at spille med på finalerunden søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce