Annonce
Vejle

Nicolai fra Vejle fik sin bedste idé, da han skyldte 100.000 kroner i banken

Nicolai Henriksen har skabt sit eget tøjprojekt i Australien kaldet "Ni-co". De fire forbogstaver i Nicolai, men "co" står får "cocreation" med den designer, han samarbejder med, for at udvikle en kollektion. Den første kollektion blev designet med en tidligere kollega fra Sønderjylland. Anden kollektion er blevet til i samarbejde med en designer fra Ny Kaledonien. Privatfoto
Han vinkede farvel til fast job, venner og familie. I dag bor Nicolai Henriksen fra Vejle i Sydney. Her har han skabt sin egen virksomhed, som ikke skal tjene penge.
Annonce

Vejle/Sydney: Der skulle ske noget nyt.

Nicolai Henriksen fra Vejle arbejdede i to år for et af Danmarks største reklamebureauer, Envision i Aarhus, da han begyndte at længes efter noget andet end fast arbejde og løn. Han havde udlængsel.

- Jeg var faldet godt til dengang i 2016 og var måske blevet lidt for magelig. Jeg kunne sagtens have fortsat i jobbet, men jeg kunne bare mærke, at jeg havde brug for udfordring. Der skulle ske noget markant anderledes, siger Nicolai Henriksen over en Skype-forbindelse fra sit hjem i Sydney.

Nicolai Henriksen drømte i første omgang om at rejse til New York eller London for at bygge oven på sin bachelorgrad i kreativ kommunikation.

- Da en tidligere studieveninde fortalte, at hun havde læst kandidaten i Brisbane i Australien, så var der et eller andet, som lød rigtigt. Jeg kunne på den måde få uddannelsen, og så kunne jeg næsten ikke rejse længere væk, siger 33-årige Nicolai Henriksen, der er vokset op på Søndermarken i Vejle.

Annonce

Nyt job og eget tøjprojekt

Det er nu fire år siden, at Nicolai Henriksen forlod Danmark og tog turen om på den anden side af jorden. Han har ikke fortrudt.

Efter, at han blev færdig med sin uddannelse, fik han fast job ved et reklamebureau i Sydney, hvor han hovedsageligt arbejder med design.

Og så har han kastet sig ud i sit eget projekt kaldet Ni-co. Sammen med en anden designer udvikler han et design til en langærmet trøje. Trøjerne trykkes i 20 eksemplarer, og overskuddet fra kollektionen går til velgørenhedsprojekter.


Det var vanvittigt, at jeg skyldte så mange penge, og så havde jeg gang i dette ulønnet projekt.

Nicolai Henriksen


Trøjerne har han solgt og sendt til venner og kunder rundt omkring i verden. Som Mexico og Tyskland.

- Ved første kollektion donerede vi omkring 2000 kroner. Det er ikke meget. Men selvom vi kun donerede 2000 kroner til mental sundhed, så er det om alt andet mere, end jeg donerede mange år før det. En lille forskel er trods alt en forskel, siger han.

Han ønsker hverken at sætte prisen op eller spytte flere eksemplarer ud. Han vil gerne holde kollektionen lille, så han kan skabe nye kollektioner. Det er lige så meget arbejdet med at udvikle trøjerne, der tiltaler ham.

Han gør meget af arbejdet selv for at holde omkostningerne nede. Han har lært sig selv at programmere en hjemmeside, sætte tryk på trøjerne, og han laver sin egne photoshoot, hvor han selv agerer model.

Nicolai Henriksen har solgt en del trøjer til sine venner. Her er det Enrique fra Mexico. Privatfoto
Annonce

Kalder det for sin bedste idé

Nicolai Henriksen har nu udviklet anden kollektion af trøjerne sammen med en fransk designer. De har kaldt kollektionen "Amicitia", det latinske ord for venskab. De to designere har valgt, at trøjerne skal vise venskabet mellem dyr og mennesker, og pengene doneres til støtteorganisation til koalabjørne.

- En af mine kammerater sagde, at det var kliche-agtigt og meget turistet at give penge til koalabjørne, men han købte alligevel en trøje, siger Nicolai Henriksen.

Projektet giver ikke Nicolai Henriksen én krone, men meget andet, forklarer han.

- Da jeg betalte den sidste rate af min studieafgift til uddannelsen, skyldte jeg min bank 100.000 kroner. Det var vanvittigt, at jeg skyldte så mange penge, og så havde jeg gang i dette ulønnede projekt. På bureauet handler det meget om at få idéer til at overbevise folk til at købe ting. Men det her er min bedste idé nogensinde, fordi jeg giver noget tilbage, siger Nicolai Henriksen, som ikke længere skylder 100.000 kroner.

At starte en ny tilværelse har også givet ham troen på, at meget kan lade sig gøre.

- Der har klart været perioder, hvor jeg synes, at det hele virkede uoverskueligt med visum og arbejde. Men det løste sig. Jeg har lært at stole og tro mere på mig selv, siger han.

Hans forældre bor stadig i Vejle, og de støtter deres søns liv i Australien.

- Det er to år siden, jeg sidst var hjemme i Vejle. Somme tider savner jeg det. Heldigvis støtter mine forældre mig. Hvis jeg er glad, så er de også glade, siger Nicolai Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce