Annonce
Sport

Nicolai Givskov er ny cheftræner i Hedensted IF: Han skal være øverst kommanderende for både lillebror samt tidligere holdkammerater, og flere ændringer i spillestilen kan være på vej

Nicolai Givskov er ny cheftræner for Hedensted IF. Han har tidligere spillet 303 kampe for klubbens førstehold. Foto: Christian Rothausen
Hedensted IF's nye cheftræner, Nicolai Givskov, vil forsøge at ændre danmarksseriemandskabets udtryk på en række punkter. Et mandskab hvoriblandt både lillebror og flere tidligere holdkammerater befinder sig.

Hedensted: Nicolai Givskov er navnet på Hedensted IF's nye cheftræner. Han har tidligere været forsvarsgeneral og anfører for klubbens førstehold, og lørdag havde han sin første kamp i spidsen for de grønblusede. Trænerdebuten endte ud med et 1-0-nederlag på hjemmebane til Aarhus Fremad.

Før kampen havde Nicolai Givskov og den nye assistenttræner, Allan Worsøe, kun haft et træningspas med deres nye trup, hvorfor mange af trænerteamets idéer endnu ikke er ført ud i livet.

- Jeg vil gerne have et meget højere tryk på modstanderen. Jeg vil også gerne have mere kontrolleret boldbesiddelse, således at vi ikke ender ud i perioder, hvor vi bare står og parerer, siger Nicolai Givskov om det udtryk, han gerne vil se fra Hedensted IF i sin tid som cheftræner for klubbens bedste seniorhold.

Annonce

- Det er særligt de to ting, jeg gerne vil have, vi bliver bedre til, fortsætter han.

Jeg vil gerne have et meget højere tryk på modstanderen. Jeg vil også gerne have mere kontrolleret boldbesiddelse, således at vi ikke ender ud i perioder, hvor vi bare står og parerer.

Nicolai Givskov

Assistenttræner skal bidrage med erfaring

Nicolai Givskov er 35 år, og han sætter sig på Hedensted IF's trænersæde uden en fortid med adskillige trænerjobs. Han har tidligere været ungdomstræner i klubben, mens han sidste år tog sig af klubbens næstbedste seniorhold.

- Trænermæssigt og ud fra en spillestil er jeg afklaret i, hvordan jeg vil gøre tingene, siger Nicolai Givskov, som dog ikke lægger skjul på, at den noget ældre og mere erfarne assistent, Allan Worsøe, er med for at sikre nogle nuancer på trænerbænken:

- Det kan være meget rart at have en med noget erfaring, hvis man ser en situation helt skævt. Der kan være nuancer, hvor nogen ser tingene anderledes. Når alt kommer til alt, er jeg dog afklaret i, hvordan vi skal bære os ad.

Fakta om Nicolai Givskov

Alder: 35 år

Antal kampe for Hedensteds førstehold: 303

Tidligere klubber som spiller: Hedensted IF og Holstebro Boldklub

Erfaring som cheftræner: Ungdoms- og serie 1-træner i Hedensted IF

Annonce

Skal lede lillebror og tidligere holdkammerater

Det har været som skrevet i stjernerne, at Nicolai Givskov en dag skulle træne Hedensted IF's førstehold. Den tidligere midterforsvarer er den spiller i klubbens historie med næstflest førsteholdskampe. Han startede i klubben som seksårig og har været i Hedensted IF altid - hvis man ser bort fra et ophold i Holstebro Boldklub på to år.

Derfor kender han også klubben bedre end de fleste, og han er tæt forbundet med flere af danmarksserieholdets nuværende spillere. På venstreback huserer den nye cheftræners lillebror, André Givskov, ligesom Nicolai Givskov og anfører Mathias Kahr Christensen har spillet flere hundrede kampe sammen.

- Jeg ser det som en styrke. Vi skal være en enhed, og vi skal stå tæt sammen i den her periode. Det burde man jo kunne gøre bedre, hvis man også har et godt forhold til hinanden, siger Nicolai Givskov og pointerer:

- Vi har allerede fra den første dag slået fast, at der ikke er noget venskabeligt eller familiært, når vi træner eller spiller kamp. Her er vi nødt til at tage det som trænere op imod spillere. Der skal være en afstand.

Nicolai Givskov er indehaver af DBU's B-licens, men han regner med at opgradere denne til en højere træneruddannelse.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce