Annonce
Kommentar

Niklas Larsen fik sit store gennembrud

Det blev en dansker, der kom øverst på podiet, men det blev ikke en af dem, de fleste havde ventet, Mads Würtz Schmidt og Alexander Kamp.

Det blev i stedet den unge skoleelev fra Vejle, Niklas Larsen, der strøg øverst på podiet, 11 sekunder foran den tidligere Odder-rytter Jonas Vingegaard og 12 sekunder foran Rasmus Quaade og Lasse Norman.

Mikkel Bjerg blandede sig også med en fornem sjetteplads. Forklaringen var, at de alle kørte en god enkeltstart og en god kongeetape i Vejle.

Det var Niklas Larsens store gennembrud.

Han dukkede op som en ukendt junior, der blev dansk mester på banen, første gang han sad på en racercykel.

Han fik stor succes på banen, men på landevejen var folk betænkelige - men ikke Michael Skelde.

Han tog ham ind på sit hold i Horsens i to år og var stensikker i sin sag.

- Niklas ved bare ikke, hvor god han selv er, sagde Michael Skelde.

Pludselig en aften eksploderede han. Det var et gadeløb i Bogense, dansk mesterskab i gadeløb, og han vandt.

Hans sambo Casper Folsach hjalp ham til sejren og kom også på podiet.

Få dage senere vandt Niklas Larsen igen. Det var et landevejsløb i Bov, det sidste nogensinde. Casper Folsach kom på podiet igen.

Efter to år hos Skelde og et år hos Vejle-holdet TreFor valgte han at skifte til Team Colo Quick i Skive, hvor Casper Folsach var en af de bedste.

En måned efter sæsonstarten havde de to Casper Folsach og Niklas Larsen vundet tilsammen 12 cykelløb. Nu er det endnu flere.

Colo Quick er på 36 sejre i år.

Niklas Larsen og Casper Folsach skifter til Kurt Asle Arvesens norske hold Uno-X fra næste sæson. De er fem danskere, alle fra Team colo Quick, der kører for det norske hold. Casper Folsach har fået nogle helbredsproblemer, men ventes klar til 2020.

Nu ved Niklas Larsen, hvor god han selv er. De henter stadig VM-medaljer i 4000 meter holdforfølgelsesløb, selv om der satses voldsomt på landevejen.

Niklas Larsen er oprindeligt fra Slagelse, men har slået sine folder i Jylland i mange år og går lige nu i skole i Vejle.

Han var den første amatør siden Jakob i Fuglsang i 2008 til at vinde Danmark Rundt.

Det gik fint igen i år. Vejret var bedre, end vi er vant til, og hvis man endelig skal pege på noget var det, at alt var præcist, som da Henrik Elmgreen startede løbet igen i 1995. Han havde format og fik sat løbet af sted på en så effektiv måde, at der ikke har været grund til at ændre en tøddel.

Den seneste uge har tilhørt Anders Antonsen. Denne friske fyr fra Aarhus med de friske og frække bemærkninger og med sportslig klasse. Det bragte ham i VM-finalen i badminton. Lad os glædes over hans kvartfinale over OL-helten og den flotte semifinale - og glemme finalen. Verdensmesteren var uhyggelig god. Men hvad med Viktor Axelsen? Hvem er bedst? Anders eller Viktor? Det er altid en fordel for dansk topidræt, at der er flere om budet. Det har været tilfældet i mange sportsgrene siden Rolf og Riis - og alle de andre.

Give vandt sensationelt DM i holdtennis i Hellerup søndag eftermiddag. Solen strålede og skinnede på Give. Modstanderne havde matchbolde i fire kampe på Gives vej mod mesterskabet, men der er noget eventyrligt over, at en bette landsby sætter dem på plads, KB og Gentofte fik klø i Hellerup, HIK og Lyngby manglede i finalen. De har fostret hundredvis af talenter,. Give har ikke fostret nogen, men har samlet de bedste spillere fra vest-Danmark - og nu er jyderne danske mestre for første gang.

Brian Priske fik debut som cheftræner i FC Midtjylland med en sikker sejr i Sønderjylland, hvor Glen Riddersholm ikke kunne stille noget op mod sin gamle elev.

Priske satte sine aftryk fra starten. Han skiftede til det længe ventede med fire forsvarsspillere og fik mere bevægelse over frontkæmperne. FC Midtjyllands spil har været gået helt i stå, men det fik Priske rusket op i, så de atter kan være en realistisk konkurrent til FC København i kampen om det danske mesterskab.

Lad os også kippe med flaget for AGF. De har alt for mange fans i vort område, men nu er der omsider noget at juble over. 2-0 over Brøndby og tre kampe uden mål imod - siden Niklas Bachmann kom tilbage. Det begynder at ligne en logisk forklaring.

Annonce
Niklas Larsen aner ikke, hvor god han selv er, sagde Michael Skelde, da han kørte i Horsens i 2014-16. Nu ved han det og bliver professionel hos UnoX i Norge.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce