Annonce
Vejle

Nikolai fra Vejle sender tæt på 700.000 gaver ud i år

Nikolai Kiim stiftede Gavefabrikken i 2008, som i dag er Danmarks største leverandør af firmagaver. Virksomheden sender i år omkring 700.000 firmajulegaver. Foto: Gavefabrikken
Julegaven fra firmaet bliver større for mange i år, fortæller Nikolai Kiim, der er Danmarks største gaveleverandør.
Annonce

Vejle: Hvis du synes, at du har travlt med at pakke julegaver, så er det for ingenting at regne sammenlignet med 45-årige Nikolai Kiim fra Vejle.

- I år sender vi tæt på 700.000 firmajulegaver ud, fortæller Nikolai Kiim, der er stifter og indehaver af Gavefabrikken, som er landets største leverandør af firmagaver.

Virksomheden, der sidste år havde 41 ansatte og en nettoomsætning på 177 millioner kroner, blev født i 2008 i en skurvogn i Københavns Sydhavn.


Mange virksomheder har aflyst julefrokosten og vælger så i stedet at lægge lidt ekstra i julegaven - og som påskønnelse for den ekstra indsats mange har leveret i årets løb. Der bliver givet nogle flotte gaver i år

Nikolai Kiim, stifter og enenejer af Gavefabrikken


- Jeg boede på det tidspunkt i en husbåd i Sydhavnen og byttede mig til skurvognen for en kasse øl. Det var der, det hele startede, fortæller Nikolai Kiim, der købte husbåden, da han i 2001 boede i Odense, hvor han tog en uddannelse i innovation og entrepreneurship.

Annonce

Umuligt at få plads

- Jeg fandt en båd i Faaborg og planen var, at den skulle ligge i Odense Havn, men så fik jeg et jobtilbud i København og måtte flytte båden, fortæller Nikolai Kiim, der begav sig ud på turen til København uden at have sikret sig en plads til sin båd i havnen.

Årets trend i firmagaver

Ifølge Nikolai Kiim er der tre tendenser i årets firmajulegaver.

- Dels er der mange, der vælger at give et julegavekort, hvor medarbejderne selv kan gå ind på vores hjemmeside og vælge mellem 25-30 forskellige produkter. Det tiltaler mange, fordi man så får nøjagtig det man vil have. Derudover kan vi se, at den helt klassiske julegave med vin og chokolade er populær. Det går aldrig af mode og det hænger måske sammen med, at vi søger tilbage til noget kendt i et turbulent år som 2020. Endelig kan vi se, at bæredygtighed fylder mere i år. Det går igen i valget af prosukter, hvor man ser på produktion og levetid, fortæller Nikolai Kiim.

Gavefabrikken holder til i Valby, men har et salgskontor i Spinderihallerne i Vejle.

- Det var umuligt at få en plads, men jeg vidste, at der var et sted, jeg kunne lægge til, så vi sejlede ind om natten, fortæller Nikolai Kiim, der havde sørget for at medbringe en kasse øl.

- Ganske rigtigt, næste morgen kom formanden og skældte ud, men efter at vi havde delt en øl, fik jeg lov at blive weekenden over. Det endte med, at jeg fik lov at ligge der i fire måneder, indtil der blev en plads ledig, fortæller Nikolai Kiim, hvis sejltur til København i øvrigt blev ekstra dramatisk, da hans husbåd en overgang var tæt på at synke, da den grundstødte ved Helsingør.

Annonce

Gaverne bliver større i år

- Det lykkedes heldigvis at komme helt til København, selvom det var lidt for spændende en overgang, siger Nikolai Kiim, der gik i folkeskole på Skibet Skole og senere Damhavens Skole (nu Vejle Midtbyskole, red.).

Ifølge ham betyder corona-krisen, at mange medarbejdere i år kan se frem til en større julegave fra arbejdsgiveren.

- Mange virksomheder har aflyst julefrokosten og vælger så i stedet at lægge lidt ekstra i julegaven - og som påskønnelse for den ekstra indsats mange har leveret i årets løb. Der bliver givet nogle flotte gaver i år, siger Nikolai Kiim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce