Annonce
Vejle

Nikolai skal slå europamesteren for at komme til OL

Nikolai Terteryan er klar til at slå europamesteren fra Hviderusland. Det er betingelsen for at komme med til OL i Japan. Foto: Dorte Adelfred.
BK Wedalas Nikolai Terteryan skal bokse den afgørende kamp mod europamesteren fra Hviderusland i februar - hans hårdeste modstander er vægten.
Annonce

Vejle: Nikolai Terteryan fra BK Wedala drømmer om at komme til De Olympiske Lege i Japan næste sommer - men der er en stor forhindring.

- Jeg skal møde europamesteren fra Hviderusland i sidste kvalifikationsrunde, og ham skal jeg vinde over for at komme til OL, erkender Nikolai Terteryan.

- Jeg har mødt ham én gang tidligere i en turnering i Tyrkiet. Dengang blev det en split decision. Jeg tabte 2-1, men jeg tror på min chance, fastslår han.

Nikolai Terteryan var landskampen oplevelse mod Sverige. Han gennembankede sin svenske modstander i alle tre omgange.

- Jeg slog ham også for to år siden, og jeg var tilfreds med min indsats,  men vi arbejder meget med at få mere bund i mine slag, siger Nikolai Terteryan.

Hans største problem kan dog blive vægten. Han er tilmeldt i 63 kg.

- Jeg vejede ind på 65 kg til landskampen, men da kampen blev bokset, vejede jeg 68 kg. Jeg skal ned under 63 kg. Derfor har vi lavet en kostplan. Der er sat en diætisk til at lave kostplanen, så jeg kommer naturligt ned. Jeg går ikke på MacDonalds. Jeg spiser kun mors mad, forsikrer han. Men hvis Sebastian ikke var med, var jeg gået en vægtklasse op.

Nikolai Terteryan var dansk U19 mester i sidste sæson. Nu deltager han for første gang hos de voksne, og han er storfavorit til at vinde titlen. Han kommer til at bokse DM i Aalborg i november og JM i Kolding i januar, landskampe i Vejle mod Norge 31. oktober og 12. december.

- Det bliver mine eneste kampe på dansk grund. Ellers handler det om kampe i udlandet og først og fremmest om kvalifikationskampen til OL i februar, siger han.

Hans tvillingbror Sebastian skal også med til OL-kvalifikationen. Han er ude i halvanden måned efter en operation, efter at han havde brækket hånden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce