Annonce
Sport

Nikolai Terteryan tror på OL-billet

Sebastian Terteryan, Jacob Bank og Nikolai Terteryan er alle udtaget til OL-bruttotruppen. De to brødre bokser i udlandet i denne uge, mens Jacob Bank skal af sted senere i januar, og så udtages den endelige trup til OL-kvalifikationen i London. Foto: Dorte Adelfred.
18-årige tvillinger fra Vejle er fyr og flamme for at komme med til London og Tokyo.
Annonce

Vejle: Nikolai Terteryan, 18-årig bokser fra BK Wedala, tror på sin chance for at slå sig igennem til OL i Tokyo til sommer.

- Jeg vandt sølv ved EM i Rusland i 2015 og tror på min chance, siger Nikolai Terteryan.

- Sidst jeg tabte en kamp, var ved VM i Ungarn. Jeg var ikke i ordentlig form. Det er jeg nu. Jeg har vundet over flere boksere, der er ældre end mig. De er måske mere rutinerede end mig, men jeg er hurtigere end dem og ved, hvordan jeg skal gribe opgaven an, forsikrer han.

- Jeg vandt over en tjekke på 30 år i julen, og det er modstandere som ham, der venter mig i London. Jeg var også i Estland, hvor jeg slog en ældre modstander.

- Vi træner 10 gange om ugen, og jeg er klar. Lige nu træner vi på, at jeg skal slå hårdere. Jeg vinder stort set altid mine kampe på points. Det er fint, for det giver god kamptræning, men jeg arbejder med at slå mere præcist, siger Nikolai Terteryan, der stiller op i letweltervægt - op til 63,5 kilo og har 69 sejre i 80 kampe.

- Min vægt ligger omkring 66 kilo, men jeg har ingen problemer med at komme under grænsen hver gang.

- I denne uge er jeg i Tyrkiet for at deltage i en stor international turnering, og jeg går efter at vinde hele turneringen. Vi skal bokse tre-fire kampe dernede, siger han.

Hans bror Sebastian har vundet to bronzemedaljer ved EM. Han stiller op i weltervægt. Han skal først igennem det danske nåleøje. Hans tidligere klubkammerat i BK Wedala Jacob Bank er også i weltervægt, og landstræneren skal vurdere, hvem af dem der er bedst på baggrund af de internationale turneringer i denne måned.

Morten Givskov fra BK Vitus er også med i Tyrkiet.

- Jeg deltog i en international turnering i Tammerfors, men gav mig ikke helt ud, og så tabte jeg til en franskmand, siger Morten Givskov.

- Denne turnering siges at være en del hårdere. Det er min store chance. Hvis jeg gør det godt, kan jeg komme til OL-kvalifikation i London i marts. Hvis jeg gør det dårligt, ryger min chance, så jeg ved, der står meget på spil for mig i Tyrkiet, siger han.

Morten Givskov er dansk mester i supersværvægt de seneste to år og også nordisk mester.

Jeg vandt sølv ved EM i Rusland i 2015 og tror på min chance.

Nikolai Terteryan

Annonce

Landstræner skældte ud

Alle bokserne var til individuelle samtaler med landstræner Thomas Kyø i lørdags, og her fik Morten Givskov klar besked om, at landstræneren ikke var tilfreds med hans indsats og hans indstilling.

Morten Givskov har skiftevis dag- og natarbejde, og han har flere gange meldt afbud til træningen.

- Jeg mangler sparringpartnere i Horsens, men får meget ud af at træne med Patrick Lika fra BK Wedala, og han siger, han får meget ud af at træne med mig. Derfor er det en god idé at udvide antallet af træningstimer sammen med Patrick Lika, siger Morten Givskov.

- Ja, det kan det være, men Patrick Lika er ikke med i landsholdstruppen i øjeblikket, siger landstræner Thomas Kyø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Vejle For abonnenter

Journalist går med vilje imod alle sædvanlige regler: Kaare jagter sandheden med anonyme kilder

Annonce