Annonce
Jelling

Nina serverer mad for alle de store navne: - Jeg ved ikke, hvem de er

Nina Neckelmann (t.v.) og Gitte Pedersen er blandt de rutinerede kræfter i bagscenekøkkenet - men ikke når det kommer til at genkende musikerne. Foto: Michael Svenningsen
I bagscenekøkkenet bliver der serveret mad til alle de store kunstnere under Jelling Musikfestival. Gitte Pedersen har været boss i alle 22 år, og Nina Neckelmann har været med i godt 16 år.

Jelling: Sidste år spillede Nickelback en af de sidste koncerter Jelling Musikfestival. Efterfølgende gik de i restauranten bag Scenen for at få lidt mad. Køkkenpersonalet serverede en masse god stemning, og så skulle de være opmærksom på, at en af bandets medlemmer var allergiker. Så han skulle have noget specielt.

- Jeg kan ikke lige huske, hvad det var, siger Nina Neckelmann.

Hun er frivillig i køkkenet og har været det i godt 16 år. Ligesom de andre er hun ikke uddannet inden for madverdenen, men hun er madentusiast. At hun ikke kan huske den særlige menu til medlemmet af Nickelback - sidste års hovednavn - fortæller meget godt, hvor lidt hun går op i, at det er nogle af landets eller måske klodens største musikalske stjerner, hun serverer for.

- Det er jeg lidt ligeglad med. Jeg tænker ikke over det, og jeg ved ikke, hvem de forskellige kunstnere er. De får alle serveret maden med humor og charme - ligegyldigt hvem de er, siger Nina Neckelmann.

Annonce
Nina Neckelmann har blandt andet ansvaret for de unge mennesker i køkkenet. Deres opgave er blandt andet at hakke, snitte og skære salat. Foto: Michael Svenningsen

Familieforetagende

I spidsen for bagscenekøkkenet står Gitte Pedersen. Hun er bossen, som hun selv formulerer det, og hun har været med i alle 22 år, der har været denne restaurantmulighed på Jelling Musikfestival.

Det betyder, at hun står for al indkøb, og hun sætter holdet af frivillige hjælpere. Det består primært af gode venner og deres familier. Blandt andet er det børn af mange af de rutinerede kræfter, der laver salaten.

Og hold nu fast, for Gitte Pedersen opremser lige en del af det udvalg, restauranten har.

- Ud over salaterne er der noget hjemmerøget laks, der er sushi, der er lam og skinkekam, der er gang i forskellige ting på grillen, der er thaisuppe og chili con carne, og så er der dessertpandekager. Alt er hjemmelavet, men det er stadig et folkekøkken - det er ikke højgourmet, men det skal være i orden, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce