Annonce
Vejle

Noget gik galt: Skilt ophævede fartgrænse før vigtigt kryds

Et eller gik galt i forbindelse med skiltningen omkring Skibet, men Vejdirektoratet reagerede hurtigt efter avisens henvendelse.

Skibet: Hvor hurtigt må jeg køre her?

Spørgsmålet var indtil tirsdag eftermiddag relevant ved indkørslen til Skibet, når man kom ad motortrafikvejen fra Billund og Bredsten-siden. Her har der i årevis været skiltet med 70 kilometers fartbegrænsning. Det er der i princippet stadig - men i en længere periode har bilister mødt to skilte i venstre side af vejen - nogle hundrede meter efter det nye lyskryds ved Jennumvej.

Ifølge dem blev fartgrænsen ophævet. Med andre ord fik man indtryk af, at der kunne trædes på speederen så farten igen nåede 80 kilometer i timen.

Da avisen tirsdag ved middagstid gjorde Vejdirektoratet opmærksom på problemet, kom reaktionen prompte. Afdelingsleder Kalle Stærk fra afdelingen i Skanderborg fik sendt en medarbejder afsted for at dække skiltene af.

Når jeg ser billedet, må jeg indrømme, at der har hersket signalforvirring

Kalle Stærk - afdelingsleder i Vejdirektoratet
Efter: Tirsdag eftermiddag fik Vejdirektoratet dækket de uheldige skilte af - kort efter Vejle Amts Folkeblads henvendelse. Foto: Kaare Johansen

Interaktivt kort viser problemet

Annonce

Erfaren chauffør: Tåbeligt

Men indtil tirsdag eftermiddag stod de problematiske skilte stadig. De omgav den modsatte vejbane - men da det ene var placeret i rabatten mellem de to vejbaner, ville de fleste formode, at fartgrænsen var ophævet. Det fik mange til at sætte farten op lige før krydset, hvor Vardevej møder motortrafikvejen.

- Det virker tåbeligt. Man kan undre sig over, at det imponerende entreprenørarbejde med det nye lyskryds ved Jennumvej, der er planlagt til mindste detalje af diverse specialister indenfor trafik og sikkerhed, kan ende med, at man i værste fald har flyttet problemet med dødskrydset få hundrede meter, konstaterede den erfarne chauffør og tidligere taxaformand, Tommy Jensen.

Den erfarne chauffør gjorde mandag Vejle Amts Folkeblad opmærksom på problemet. Ifølge Tommy Jensen har skiltene siddet skruet op de seneste mange måneder:

- Der er mange, der har undret sig - ikke mindst fordi, der lige efter krydset ved Vardevej er et nyt skilt med 70 kilometers begrænsning - inden det så igen bliver ophævet lidt længere inde ad motortrafikvejen, siger Tommy Jensen.

Annonce

Mail fra Vejdirektoratet

Som nævnt fik Tommy Jensens henvendelse Vejle Amts Folkeblad til at gå videre til Vejdirektoratet. Som mange andre offentlige instanser var direktoratet ferieramt, men afdelingsleder Kalle Stærk, der ringede tilbage, kunne godt se problemet.

Kalle Stærk har intet haft med skiltningen at gøre. Han leder afdelingen i Skanderborg, og motortrafikvejen mod Billund sorterer under kollegerne fra Middelfart. Men det hindrede ham ikke i at konstatere:

- Tommy Jensen har helt ret i, at der er noget galt. Det her er en fejl - og det skal vi have rettet. Jeg vil sørge for, at skiltene hurtigst muligt bliver dækket af, sagde Kalle Stærk ved 14.30 tiden.

Halvanden time senere tikkede en mail ind:

Til info har vi nu afblændet de omtalte skilte med 70 kilometer i timen...

Og ganske rigtigt. Her til morgen kunne man konstatere, at der var trukket plastic ud over de to skilte og Kalle Stærk lovede, at de bliver skiftet helt ud, når ferien er overstået.

Annonce

Video: Sådan så skiltningen ud indtil tirsdag eftermiddag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112

Brand var en and

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce