Annonce
Vejle

Nordjyderne tager en for holdet - vi skylder dem tak

Redaktionschef Jakob Nørgaard. Foto: Morten Pape
Annonce

Mange østjyder - inklusive mig selv - sad og tænkte: ”Godt, jeg ikke bor i Nordjylland”, da statsminister Mette Frederiksen og kompagni i går holdt pressemøde.

For det væltede bare ud med besværligheder og restriktioner, der kommer til at ramme syv nordjyske kommuner de næste fire uger:

Hjemsendelser fra både arbejdspladser og skoler, påbud om at blive inden for kommunegrænsen, lukning af alle cafeer og restauranter, stop for alle kultur- og fritidsaktiviteter for bare at nævne nogle af dem.

Alle bliver ramt. Virksomheder, unge, børn, gamle, syge, raske, studerende, arbejdsløse. Alle.

Det kommer til at være hårdt at være bosat i en af de syv kommuner de næste fire uger. Nordjyderne tager rent ud sagt en for holdet. De har bare ikke selv valgt at gøre det.

Det er blevet den nødvendige konsekvens af en coronavirus, der har udviklet sig i en retning, så Statens Serum Institut har råbt vagt i gevær. Risikoen for, at virus kan udvikle sig til en variant, der ikke vil være påvirket af de vacciner, der arbejdes henimod, er høj.

Her skal jeg ikke diskutere, om det er den rigtige beslutning at lukke så voldsomt ned i Nordjylland. Jeg har tillid til, at vi har nogle myndigheder, der har den rette indsigt og kompetencer til at træffe den beslutning.

Men for nordjyderne, som totalt uforskyldt er havnet midt i en rasende corona-storm, bliver det nogle hårde uger. Eller som min far, der bor i Hjørring, sagde, da jeg ringede til ham i aftes: ”Det er lidt tungt nu.”

Og man forstår ham godt - og de mange andre nordjyder, der tænker ligesådan. For efter en lang corona-nedlukning i foråret var dagligdagen begyndt at ligne normalen med fritidsaktiviteter, skolegang, arbejdsliv osv.

Nu står de over for en lockdown, der er voldsommere end noget før set under corona-tiden i Danmark.

Så ja, vi kan ånde lettet op i Østjylland, over at vi endnu ikke er udsat for så hårde restriktioner.

Men vi skylder nordjyderne en tak og anerkendelse for den tørn, de må tage. Så hvis du kender en nordjyde, så husk at sige tak - foreløbig over telefonen.


Nu står de over for en lockdown, der er voldsommere end noget før set under corona-tiden i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce